​La nova «app» per pagar l'autopista amb el mòbil

L'aplicació Awai s'ha posat en funcionament a la C-32

Peatge de la C-32 amb el símbol que indica que es pot pagar amb el mòbil
Peatge de la C-32 amb el símbol que indica que es pot pagar amb el mòbil | Autopistas
NacióDigital
23 d'octubre del 2020
Autopistas, companyia del grup Abertis, acaba de presentar Awai, una app totalment gratuïta que permet el pagament del peatge amb el mòbil. La nova aplicació, disponible a partir del mes d’octubre per a sistemes IOS i Android, es posa en marxa a l’autopista C-32 i permet obtenir els diferents descomptes per recurrència i alta ocupació disponibles pel tram Castelldefels-el Vendrell.

Autopistas explica que amb aquest projecte "dona un pas més en la seva aposta per la innovació i en la seva oferta de noves solucions i tecnologies en la gestió d’infraestructures" amb l'objectiu d’oferir la màxima agilitat en el pas pel peatge i el millor servei al client a l’autopista.


“Awai és una app amb una tecnologia en la que el mòbil es converteix en el propi mitjà de pagament a través d’antenes BlueTooth situades a l’autopista. Aquest sistema permet agilitzar el pas pel peatge i aplicar els descomptes amb els que ja compta aquesta autopista”, destaca Xavier Serra, director d'Innovació i Tecnologia d’Abertis Autopistas.

Sense contacte, sense parades, amb descomptes 

El primer pas per utilitzar Awai és descarregar l’aplicació i registrar-se amb les dades personals; a continuació, cal introduir les dades de la targeta bancaria i, per últim, es valida el registre amb un SMS.

Per utilitzar l’aplicació cal tenir activades les dades, bluetooth i ubicació al dispositiu mòbil. A partir d’aquest moment, només caldrà situar el mòbil al quadre de comandament del vehicle i tenir l’App oberta per poder realitzar el viatge amb la màxima comoditat. En apropar-se al peatge per les vies senyalitzades com Awai, la barrera s’obre i el client rep al moment el tiquet en el seu mòbil.

Amb Awau els clients podran gaudir, en funció dels seus trajectes, dels diferents descomptes que ja existeixen a l’autopista C-32: Fins a un 30% d’estalvi amb la tarifa reduïda de dilluns a divendres en pagaments amb l’app, 30% de descompte al peatge de Vallcarca si es realitzen més de 17 viatges al mes, de dilluns a divendres i 40% de descompte si viatgen tres o més passatgers.  

A més, Autopistas regalarà un suport per a smartphones als 1.000 primers clients que es descarreguin l’aplicació.