Alliberen a Lleida quatre dones que estaven explotades sexualment

Les víctimes, majoritàriament d'origen sud-americà, eren obligades a prostituir-se a jornades contínues de 24 hores en pisos amb pèssimes condicions i forçades a consumir estupefaents

Redacció
21 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 11:20h
Imatge de l'operatiu policial
Imatge de l'operatiu policial | Policia Nacional
Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal d'origen romanès dedicat, presumptament, al tràfic de dones per a la seva explotació sexual. En l'operació policial s'ha alliberat a quatre dones i han estat detingudes tres persones -dues a Lleida i una a Tarragona-, entre ells el líder del grup que ha ingressat a la presó provisional.

Les víctimes, majoritàriament d'origen sud-americà, eren prostituïdes en pisos amb pèssimes condicions i forçades a consumir estupefaents. L'operació ha conclòs amb dos registres domiciliaris a la ciutat de Lleida, en un dels quals s'ha descobert un laboratori de cultiu de marihuana.

Denúncia de dues víctimes

La investigació va començar gràcies a la denúncia presentada per dues víctimes davant la Policia Nacional. Després de diverses gestions realitzades, els agents van constatar l'existència d'aquest grup criminal que desenvolupava la seva activitat il·lícita en pisos de la ciutat de Lleida.

Les dones eren captades als seus països d'origen per un membre de l'organització, que aprofitava la seva precària situació socioeconòmica per oferir-los viatjar a Espanya on exercirien la prostitució en unes condicions luxoses i amb grans beneficis.

No obstant això, quan les víctimes arribaven al nostre país es trobaven amb una realitat molt diferent. El líder de l'clan les despullava de la seva documentació personal i les privava de la seva llibertat deambulatòria, impedint-los sortir de el pis on eren allotjades si no era en la seva companyia.

Vivien amuntegades en habitacions on havien d'exercir la prostitució en jornades contínues de 24 hores, privades de menjar si el nombre de clients no ho permetia i controlades en tot moment per càmeres que vigilaven el temps que estaven amb els clients i cada sortida de l'habitació. Les dones, a més de retornar els costos originats pel seu viatge a Espanya, estaven obligades a lliurar a el líder més de la meitat dels ingressos que obtenien pels serveis sexuals que prestaven, a més de ser forçades a consumir estupefaents durant la seva jornada laboral.