El PSC exigeix més inspeccions a pisos del Centre Històric per controlar ocupacions i delinqüència

Larrosa pregunta pel pla del govern municipal per ampliar el parc de pisos per destinar-los a polítiques socials

Fèlix Larrosa, cap de l'oposició de Lleida
Fèlix Larrosa, cap de l'oposició de Lleida | ACN
Redacció
20 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 17:34h
El grup del PSC a l'Ajuntament de Lleida ha exigit al govern municipal que incrementi el nombre d'inspeccions en habitatges del Centre Històric de la ciutat amb l'objectiu de controlar "possibles ocupacions de pisos i presumptes activitats il·legals al barri relacionades amb el proxenetisme o la prostitució".

En el marc de la Comissió informativa per a les polítiques de gestió i la promoció d'habitatge i transició energètica celebrada aquest dimarts, el cap de l'Oposició a la Paeria, Fèlix Larrosa, ha indicat que "l'habitatge té una funció social, que és la d'acollir la gent perquè hi faci una vida normalitzada, però que no està pensat per fer-hi activitats manifestament il·legals".

Fèlix Larrosa també ha demanat al regidor d'Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, informació per saber quin és el pla de l'equip de govern municipal per ampliar el parc de pisos gestionats per la Paeria per tal de destinar-los a polítiques socials, atesa l'alta demanda que hi ha per accedir-hi, donada la complexa situació actual.

En referència amb el conveni de cessió sense concurrència pública a la cooperativa Sostre Cívic, de la finca al carrer Enric Roca Peralta per promoure un edifici cooperatiu d'habitatges, Larrosa ha demanat "més transparència en els processos per arribar a acords amb cooperatives d’habitatge o amb entitats que es dediquen a la masoveria urbana".

Per la seva banda, el regidor socialista Joan Queralt ha preguntat durant la comissió quin serà el possible sobrecost que comportarà la instauració del sistema de recollida de residus porta a porta i ha lamentat el retard per a la seva implementació als barris de Pardinyes i Balàfia. D'altra banda, Queralt també ha advertit d'un "possible desequilibri econòmic" del nou contracte de jardineria ja que els preus fixats pels serveis daten del 2017.