La proliferació de festes il·legals a Lleida posa en alerta mossos i urbana

Els cossos de seguretat localitzen cinc trobades en només un dia, i reforcen la col·laboració

La patrulla de mossos i urbana pel centre històric de Lleida
La patrulla de mossos i urbana pel centre històric de Lleida | Àlvar Llobet
20 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 16:47h
La clausura de bars i restaurants no ha acabat amb les festes i trobades. S'han canviat de lloc i ara es celebren en pisos, a l'aire lliure o fins i tot en locals de manera clandestina. Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana van localitzar en un sol dia, el passat diumenge, un total de cinc celebracions a la ciutat de Lleida i també a Mollerussa, on un grup de 18 persones sense mascareta s'havia muntat la seva particular celebració al parc de la Serra. Es van sancionar 15 d’aquestes persones per no dur la mascareta, vuit per incomplir la prohibició de fer trobades de més de sis persones, quatre per desobediència a l’autoritat i quatre més per consum d’alcohol a la via pública. 

Una trobada similar es va registrar i denunciar també al barri de la Mariola de Lleida, on es feia una festa a l'antic espai del mercat. En aquesta ocasió, els agents de la Guàrdia Urbana van denunciar un noi de 21 anys per ser l'organitzador de la festa així com també altres 14 participants per saltar-se les mesures de prevenció. En aquest context, els policies locals també van denunciar diumenge al migdia el responsable d’un bar de l’avinguda de València, després de trobar tres persones a l’interior consumint begudes i sense mascareta. 

Els agents també van denunciar trobades en pisos dels carrers Venus i Príncep de Viana de la capital del Segrià després de ser alertats pels veïns de sorolls en aquests immobles. 

Davant d'aquesta situació, els dos cossos de seguretat han reforçat la col·laboració per tal de controlar les accions que vulneren la normativa de seguretat davant la situació d'increment de casos que s'està registrant en els darrers dies.