Lleida focalitza la vigilància en festes il·legals en pisos i carrers per aturar l'augment de contagis

Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana intensifiquen la col·laboració per evitar trobades massives de gent

Un policia ensenyant una mascareta a un grup d'immigrants a Lleida
Un policia ensenyant una mascareta a un grup d'immigrants a Lleida | Àlvar Llobet
19 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 12:00h
Amb bars i restaurants clausurats, el perill de contagis de Covid-19 a la ciutat de Lleida s'ha desplaçat en altres espais, en concret dos; pisos i carrers. En els darrers dies s'han alertat de diverses trobades de joves que, d'acord amb les noves mesures restrictives, s'emmarquen en l'àmbit de la il·legalitat.

Amb l'objectiu de minimitzar els riscos, el Govern de la Generalitat i la Paeria de Lleida han posat fil a l'agulla per acabar amb la proliferació de festes i botellots que poden acabar esdevenint focus de contagis, com ja va passar a la ciutat a inicis d'estiu. Les dues administracions han mantingut trobades per abordar la situació amb la participació del vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, la consellera de Presidència, Meritxell Budó, la consellera de Salut, Alba Vergés i el conseller d'Interior, Miquel Samper.

Paral·lelament, Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana han reforçat la cooperació per intensificar els controls. De fet, els dos cossos policials ja han treballat conjuntament a la capital del Segrià quan la situació epidemiològica s'ha situat en nivells d'alerta com l'actual. 

L'alcalde de Lleida, per la seva banda, assegura que "qualsevol precaució és poca", per la qual cosa no s'ha d'"abaixar la guàrdia". Miquel Pueyo ha donat negatiu en la prova del PCR després de tenir febre en els darrers dies.