Iceta diu a Lleida que PSC i Cs tenen "projectes diferents" i es desmarca d'un acord amb Comuns i ERC

Replica a Torra que l'independentisme és un projecte "fracassat" i que Catalunya necessita un canvi

Miquel Iceta, durant la seva visita a Lleida aquest dimarts
Miquel Iceta, durant la seva visita a Lleida aquest dimarts | ACN
Redacció
13 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 14:12h
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s'ha desmarcat dels possibles pactes proposats per la presidenta de CatECP al Parlament, Jéssica Albiach, i de la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas. Iceta ha recordat que el seu partit no formarà part de cap projecte que tingui la independència al seu programa i que amb Cs tenen "projectes diferents". Pel que fa a l'aposta del president de la Generalitat inhabilitat Quim Torra d'implantar la república si l'independentisme supera el 50% de vots en les eleccions del 14-F, el primer secretari del PSC li ha replicat afirmant que l'independentisme és un projecte "fracassat" i que Catalunya necessita un canvi al govern que aposti per la reactivació econòmica i la concòrdia.

Iceta ha descartat un possible pacte entre ERC, els Comuns i el PSC així com també entre el PSC, Cs i el PP, per motius diferents. Pel primer secretari del PSC, la prioritat és millorar els resultats electorals de fa quatre anys i encapçalar un nou govern. "Sobre pactes, ja en parlarem", ha dit. En tot cas, Iceta ha destacat que la prioritat pel PSC és "recuperar el temps que s'ha perdut els últims deu anys".

Per Iceta, l'independentisme és un projecte "fracassat" que governa Catalunya des de fa deu anys "sense oferir respostes". És per això que des del PSC consideren que Catalunya necessita un canvi, "encertar les prioritats, àmplies majories, un govern que no es baralli entre ells i que posi per davant la reactivació econòmica i la concòrdia de tots els catalans" i, segons Iceta, "aquest es el nostre projecte pel qual demanarem el suport de la ciutadania".

Iceta ho ha dit des de Lleida, on s'ha reunit amb responsables del sector d'hostaleria, restauració i empresarial de Lleida. El Primer Secretari del PSC ha compartit amb ells la seva preocupació per les conseqüències de la pandèmia i la dificultat "enorme" que està suposant per a aquests sectors econòmics. Iceta, però, ha volgut destacar que quan el PSC ha governat les inversions a Lleida han estat més grans. "Ja hem demostrat en el passat l'aposta per Lleida i si els ciutadans ens donen la confiança ho tornarem a demostrar", ha conclòs.