La Covid-19 obliga a estirar-se al Jazztardor, que serà més autòcton que mai

El Festival canvia el seu format i es transforma per adaptar-se a les circumstàncies sanitàries actuals oferint concerts periòdics

Rick Margitza obrirà el Jazztardor 2020
Rick Margitza obrirà el Jazztardor 2020 | Joan Abella
Redacció
09 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 14:06h
El Jazztardor, el festival que des de fa vint-i-set anys porta a Lleida el bo i millor del jazz d’arreu, presenta enguany alguns canvis sense deixar de garantir la qualitat de les seves propostes. El primer i més significatiu serà la transformació d’un festival concentrat al mes de novembre a una temporada que acollirà concerts periòdics des de novembre fins al maig. S’incorporaran, a més, noves ubicacions, que ben aviat s’anunciaran, i es mantindran espais tradicionals com el Cafè del Teatre o l’Auditori Municipal Enric Granados.

Un altre aspecte a destacar és l'actual impossibilitat de viatjar des dels Estats Units, fet que ha motivat elaborar una programació de concerts basada en músics autòctons, europeus i nord-americans residents a Europa. Dos grans noms del jazz de les últimes dècades, Rick Margitza, saxofonista que va iniciar la seva carrera al costat del llegendari Miles Davis, obrirà el Festival el 13 de novembre al Cafè del Teatre, i la cantant de les Illes Verges Tricia Evy, són dues de les figures internacionals confirmades.

En temps difícils, l’organització del Festival ha buscat solucions, estratègies i propostes per mantenir la cultura viva i celebrar d’una manera diferent aquesta cita de referència en el món del jazz. Per al 2021, si la situació ho permet, el Jazztardor tornarà al seu format habitual celebrant-lo al mes de novembre.