Un centenar de persones cremen fotografies de Felip VI a Lleida en protesta per la visita del monarca a Barcelona

Les protestes s'han reproduit arreu de Catalunya

Cremada de fotografies a Lleida per la visita de Felip VI
Cremada de fotografies a Lleida per la visita de Felip VI | Carles Castelló
Carles Castelló
08 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 21:41h
Un centenar de persones s'han concentrat aquest dijous al vespre davant de l'edifici de la Paeria a Lleida seguint la convocatòria feta des de les organitzacions independentistes per tal de protestar contra la visita de Felip VI al país.  Els convocants han cremat fotografies del monarca, seguint el que s'ha fet en molts altres indrets de Catalunya amb el mateix motiu. En aquest sentit, Albert Monfà, coordinador de l'ANC a Lleida ha explicat que aquest era "un acte de rebuig a una autèntica provocació com és la visita d'un rei corrupte a un país que ha demostrat que no el vol". Després de la cremada de les fotografies s'ha procedit a la lectura d'un manifest on s'ha assegurat que "la República Catalana jutjarà al Borbó" i on es demanava que el rebuig de demà "sigui el primer acte d'aquest judici". La concentració ha finalitzat amb el cant d'Els Segadors per part dels assistents.



Cadena humana divendres

L'independentisme mostrarà el seu rebuig a Felip VI amb una cadena humana aquest divendres a Barcelona. L'acció es farà a partir de les 10 des de l'Estació de França fins al monument de Colom per "deixar clar a Felip VI que no és benvingut i que Catalunya no té rei". S'organitzarà en nou trams per tal d'evitar aglomeracions i poder complir les mesures sanitàries derivades de la Covid. La mobilització vol denunciar "la impunitat dels Borbons i la complicitat i connivència del govern espanyol".

L'acció s'organitzarà per trams. En funció del districte de la ciutat on visquin els participants, els trams són els següents: del Monument a Colom al carrer del Parc, pels del districte de Ciutat Vella i per a tota la gent de fora de Barcelona; del carrer del Parc a plaça Medinaceli pels veïns d’Horta-Guinardó; de Medinaceli fins al carrer de Boltres pels de Sarrià-Sant Gervasi; del carrer de Boltres fins al carrer de la Plata pels de Gràcia; del carrer de la Plata a Via Laietana pels de Nou Barris; de Via Laietana a Pla de Palau pels veïns de Sant Andreu; fins al carrer de Rera Palau pels de Les Corts; d’aquí fins al carrer Comerç pels veïns de Sants-Montjuïc, i l’últim tram serà entre Comerç i el Passeig Picasso, pels veïns de l’Eixample. 

L'acció té el suport de JxCat, ERC, la CUP, l'ANC, Òmnium Cultural, USTEC-STEs, la Intersindical-CSC, la IAC, la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, CIEMEN i Drets.