Visites guiades gratuïtes al Castell dels Templers de Gardeny durant aquest cap de setmana

Les visites s'enmarquen dins les Jornades Europees del Patrimoni, que tenen caràcter anual

Imatge del Castell Templer de Gardeny
Imatge del Castell Templer de Gardeny | PAERIA
Redacció
08 d'octubre del 2020
Actualitzat a la 13:38h
El Castell Templer de Gardeny oferirà visites guiades gratuïtes aquest cap de setmana llarg amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), que se celebren cada any a escala europea entre els mesos de setembre i octubre. L'edició d’enguany té lloc els dies 10, 11 i 12 d'octubre i ofereix un extens programa de jornades de portes obertes i altres activitats gratuïtes per viure el patrimoni cultural català.

Les visites guiades d’aquest cap de setmana al Castell de Gardeny es realitzaran en tres torns -10.30 h, 11.30 h i 12.30 h- i duraran una hora aproximadament. El lloc de trobada és al punt d'informació del Castell dels Templers de Gardeny. Per participar en l’activitat cal inscripció prèvia a Turisme de Lleida (Carrer Major 31, 973-700 319, infoturisme@paeria.cat). El centre patrimonial romandrà obert al públic de 10.00 a 13.30 h durant aquests tres dies.

El visitant podrà recórrer el patrimoni de la que va ser una de les principals cases templeres de la Corona d’Aragó. Amb la conquesta de la ciutat, l'any 1149, els templers van rebre diversos béns com a compensació per l'ajut ofert durant el setge, entre els quals es va incloure el turó de Gardeny. Durant aquesta tardor, el Castell dels Templers obrirà al públic tots els caps de setmana i festius, de 10 a 13.30 h, i s’incorpora una visita guiada tots els dissabtes a les 12 h.