ERC vol fer fora de la Paeria de Lleida el bust de Joan Carles I

El grup municipal presentarà una moció en el proper ple de l'Ajuntament, aquest divendres

El bust de Joan Carles I a la Paeria de Lleida
El bust de Joan Carles I a la Paeria de Lleida | EUROPA PRESS
Redacció
07 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 19:08h
El grup del govern municipal de Lleida ERC-AM, que governa a l'Ajuntament al costat de JxCAT i el Comú de Lleida, presentarà aquest divendres en el ple municipal una moció en la qual planteja retirar al rei emèrit Joan Carles I els reconeixements de la ciutat, entre ells el bust del saló de plens del consistori, com va avançar Nació Lleida en el seu dia.

La moció, a la qual ha tingut accés Europa Press, demana donar suport a les demandes en el Congrés dels Diputats i el Senat per a crear una comissió de recerca que permeti investigar "les presumptes irregularitats comeses per membres de la Família Reial, així com dels seus còmplices i les seves possibles influències en la política diplomàtica i comercial d'Espanya amb l'Aràbia Saudita".

Per part seva, el portaveu del grup municipal socialista, Jaume Sellés, ha considerat, segons un comunicat del PSC, que la moció que insta a fer efectiva la retirada de reconeixements del rei emèrit en els noms de carrers, edificis o centres formatius, "pot tenir una lògica partidista però no té cap des del punt de vista de l'interès ciutadà".

Amb aquest argument assenyala que "el que es fa és posar sobre la taula un tema sobre el qual l'Ajuntament de Lleida no té competències directes".

Quant a una eventual retirada del bust, Sellés ha apuntat que la legislació estipula l'obligatorietat de col·locar l'escultura del Rei d'Espanya en un "lloc preferent de la sala de sessions i, que, per tant, això no és aplicable a la figura de Joan Carles de Borbó, perquè actualment ja no exerceix com a cap d'Estat".