La Paeria va prestar 23.282 pernoctacions en sis mesos a persones sense llar i temporeres

L'Ajuntament de Lleida sol·licitarà 700.000 euros a la línia d'ajuts de la Generalitat per als municipis del Baix Segrià

Redacció
07 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 8:15h
L'Ajuntament de Lleida demanarà 700.000 euros a la línia d'ajuts per als ens locals del Baix Segrià que la Generalitat va aprovar a l'agost per fer front a les despeses ocasionades pel rebrot de la covid-19. Per tal d'establir aquest import, la Paeria ha estimat el cost del funcionament dels pavellons Agnès Gregori i 3 i 4 de Fira de Lleida així de l'Hotel Rambla a partir de la declaració de l'estat l'alarma. Entre tots aquests serveis i sumant-hi també l'Alberg Jericó, l'Ajuntament de Lleida va prestar 23.282 pernoctacions a persones sense llar i temporeres, entre el 16 març i el 13 de setembre. La tinenta d'alcalde Jordina Freixanet s'ha reunit aquest dimarts amb la directora general d'Administració Local, Rosa Vestit; el subdirector, Jordi Castells, i la directora dels Serveis Territorials de Presidència, Anna Feliu, i han analitzat tècnicament quines despeses es poden incloure per part dels ajuntaments en aquest programa de subvencions que destinarà un total de 2,5 milions d'euros. En aquest sentit, la Paeria ha anunciat que demanarà 700.000 euros per fer front al cost de funcionament dels pavellons Agnès Gregori i 3 i 4 de Fira de Lleida i de l'Hotel Rambla.

El pavelló Agnès Gregori va estar habilitat entre el 16 de març i el 31 de maig perquè les persones sense llar poguessin complir el confinament amb les mesures de protecció necessària. Així mateix, el 25 de març es va habilitar l'Hotel Rambla per aïllar persones infectades o amb simptomatologia de covid-19 que no requerien hospitalització. Entre el pavelló Agnès Gregori, l'Alberg Jericó i l'Hotel Rambla es van prestar 8.719 serveis d'allotjament, alguns dels quals, a persones temporeres.

A partir de l'1 de juny, els pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida van oferir 14.563 allotjaments en el marc de la campanya d'acollida a persones temporeres que s'ha desenvolupat en plena pandèmia.

Els ajuts, atorgats pel Departament de la Presidència, es destinen a cobrir la despesa d'equipaments habilitats per poder dur a terme el confinament: recursos humans, lloguers, compra d'alimentació, bugaderia, seguretat, EPI, electricitat, formació, compra i reposició d'equipaments, neteja, instal·lacions d'aire condicionat o wifi.