1-O

El TSJC fixa la data del 14 de desembre per al judici contra Bernat Solé per la seva actuació com a alcalde l'1-O

La fiscalia demana un any i mig d'inhabilitació per desobediència

per NacióLleida , 6 d'octubre de 2020 a les 17:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha fixat la data del 14 de desembre per al judici contra el conseller d'Acció Exterior, Bernat Solé, per la seva actuació com a alcalde d'Agramunt (Urgell) l'1-O. Inicialment s'havia assenyalat l'11 de novembre, però de seguida es va aportar una causa per modificar la data. La fiscalia demana per a Solé un any i mig d'inhabilitació per a càrrec públic i una multa de 24.000 euros per desobediència, en entendre que va desatendre la prohibició del TC d'impedir el referèndum i que va "permetre i col·laborar" en la votació al municipi.
En la seva interlocutòria d'obertura de judici oral, el TSJC recorda que el 7 de setembre del 2017, Solé va promulgar un decret d'alcaldia donant ple suport al referèndum, després que el Parlament aprovés la seva convocatòria. La delegació del govern espanyol a Catalunya va advertir tots els alcaldes que havien d'intentar impedir la votació, arran de la suspensió decretada pel Tribunal Constitucional, advertiment que Solé va rebre el 12 de setembre.


Però el 25 de setembre va participar en un acte a favor del referèndum organitzat en un casal municipal i va dir que l'1 d'octubre calia anar a votar per defensar el dret de vot, declaracions que es van recollir a la revista municipal. El mateix 1-O va cedir una escola municipal per poder votar i va prendre decisions com amagar diversos cops les urnes perquè no les trobés la Guàrdia Civil. També va proposar acabar la votació una hora abans del previst. Aquesta actuació també es va recollir a la revista municipal.

 

Participació