El Festival InterFado de Lleida comptarà amb artistes de França, Galícia, Portugal i Catalunya

A més, celebrarà un concert a la Seu d'Urgell en la seva 9a edició

Detall del cartell del InterFado de l'any 2020
Detall del cartell del InterFado de l'any 2020 | ORFEÓ LLEIDATÀ
Redacció
03 d'octubre del 2020
La 9ª edició del Festival Internacional de Fado de Catalunya se celebrarà del 6 al 31 d'octubre i comptarà amb les actuacions de formacions musicals amb una consolidada trajectòria musical dins aquest gènere musical, procedents de França, Galícia, Portugal i Catalunya. L'Interfado ha programat quatre concerts, tres dels quals a Lleida. Com a novetat, el certamen celebrarà enguany una actuació també a la Seu d'Urgell, municipi amb una important presència de la comunitat portuguesa.

El festival està organitzat per la Fundació Orfeó Lleidatà i l'Ajuntament de Lleida, amb la col·laboració especial del Consolat de Portugal a Barcelona i l'Institut d'Estudis Ilerdencs, i sota la direcció artística de Carolina Blàvia. La francesa Bévinda amb l'espectacle 'Mes Suds' obriran la 9a edició de l'Interfado el dissabte 17 d'octubre a la nit, en una actuació que es farà al Cafè del Teatre de Lleida. El divendres 23 d'octubre, la Sala Sant Domènec de la Seu d'Urgell acollirà l'actuació d'ISGA Collective (Galícia i Portugal). La mateixa formació, actuarà l'endemà, el dia 24, al Cafè del Teatre. El concert de cloenda tindrà lloc el dissabte 31 d'octubre a l'Espai Orfeó de Lleida i anirà a càrrec de Carolina Blàvia amb el 'Projecte Amália.

Entre les activitats paral·leles, l'Interfado comptarà amb l'exposició del gallec José Nacimento, que es podrà visitar del 6 al 31 d'octubre al Cafè del Teatre de Lleida. L'oferta gastronòmica que acompanya habitualment el festival seguirà present a l'edició d'enguany, tot i que degut als protocols sanitaris per la covid-19, no tindrà lloc a les sales de concerts, i es podrà gaudir al Restaurant Caravista de Lleida.

L'Interfado ha elaborat un protocol sanitari per tal que els equipaments siguin un espai 100% segur tant pels artistes com per als espectadors.