Denuncia una agressió racista a Artesa de Segre

L'Ajuntament del poble ha convocat una concentració contra el racisme a les 19.00 hores

Post publicat a les xarxes per l'Ajuntament d'Artesa de Segre
Post publicat a les xarxes per l'Ajuntament d'Artesa de Segre | AJUNTAMENT D'ARTESA DE SEGRE
Carles Castelló/ Àlvar Llobet
01 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 18:03h
Una veïna d'Artesa de Segre (La Noguera), Fàtima R. de vint-i-dos anys, ha denunciat a través de les xarxes socials haver estat objecte d'una agressió racista al poble pel fet de ser musulmana. La jove va ser colpejada ahir a la tarda per una altra dona que, prèviament, la va insultar i humiliar.

Els fets van passar quan la víctima, que viu a Artesa des de fa quatre anys però que va arribar a Tàrrega quan en tenia un, va anar a recollir a la seva filla de tres anys a l'escola de la localitat. Al sortir de casa seva es va trobar amb dues dones del poble, una de les quals li va recriminar que portés la mascareta baixada, al que ella va respondre que era perquè tot just acabava de sortir al carrer i que, a més, anava sola; aleshores se la va col·locar correctament. Tot i això, segons relata la víctima, la presumpta agressora li va respondre "no cal que contestis així, estúpida", al que Fàtima R. va contestar "estúpida per què?", i va seguir caminant. Al cap d'uns metres la presumpta agressora va començar a colpejar-la fins a tirar-la a terra, amb diversos cops de peu i de puny dient-li "te n'aniràs al teu país o no?". Quan l'agressió va finalitzar, la jove va trucar al seu marit i va anar a buscar a la seva filla a l'escola. Aleshores va aparèixer un vehicle dels mossos d'esquadra als que van explicar la situació, i aquests els van aconsellar d'anar al CAP, on van obtenir un comunicat de lesions i després es van desplaçar fins a Ponts, per cursar la corresponent denúncia.
Posteriorment, els mossos van procedir a identificar l'agressora, veïna d'Artesa de Segre, que ha estat denunciada per un delicte de lesions amb l'agreujant d'odi racial. El judici està fixat pel pròxim dimarts als jutjats de Balaguer.

En saber-se els fets a través de les xarxes, el poble d'Artesa de Segre ha reaccionat de forma immediata i solidària en suport a la víctima; l'ajuntament ha publicat al seu compte d'Instagram un manifest de rebuig al racisme i ha convocat una concentració per a les set de la tarda d'aquest dijous. La jove agredida manifesta que "mai havia patit una situació similar", assegura que "té molta por" però que ha optat per denunciar els fets perquè "no vol que aquest típus de situacions tornin a passar, mai, a ningú" i afegeix que "aquest és el meu país, hi he viscut sempre; no he de marxar enlloc.