Els germans acusats d'estafar 300.000 euros en la construcció d'una residència a Torrefarrera culpen el banc i la crisi

Els responsables de quatre de les empreses afectades lamenten haver confiat que acabarien cobrant tal com els prometien

Pla tancat dels acusats d'estafar a quatre empreses en la construcció d'una residència a Torrefarrera durant el judici a l'Audiència de Lleida.
Pla tancat dels acusats d'estafar a quatre empreses en la construcció d'una residència a Torrefarrera durant el judici a l'Audiència de Lleida. | ACN
Redacció
30 de setembre del 2020
Actualitzat a les 15:50h
Els dos germans acusats d'estafar 300.000 euros a quatre empreses durant la construcció d'una residència d'avis a Torrefarrera (Segrià) entre el 2009 i el 2010 han culpat la crisi econòmica i l'entitat financera d'haver deixat factures impagades. Han assegurat que van fer "tot el possible" per pagar però que el banc no els va alliberar el fons d'inversió que tenien de 500.000 euros ni els va oferir cap alternativa. "Caixa Catalunya ens va fallar i ens va arrossegar a la ruïna. Ho hem perdut tot", han assegurat aquest dimecres durant la seva declaració al judici a l'Audiència de Lleida. Els responsables de quatre de les empreses afectades lamenten haver confiat que acabarien cobrant, tal com els acusats els prometien.
Els acusats asseguren que estan "arruïnats" i que els seus pares han perdut els terrenys de fruita que tenien perquè els van avalar. També han dit que tenen tots els seus béns embargats. La responsable d'una de les empreses afectades, en canvi, assegura que un d'ells juga al golf i que participa en tornejos.

La Fiscalia els acusa d'estafa agreujada i demana que se'ls condemni a 5 anys de presó, a pagar una multa de 3.000 euros a cadascun i a indemnitzar les quatre empreses denunciants amb els 300.000 euros que suposadament els deuen. Una de les empreses encarregada de l'obra els reclama 160.000 euros, una altra 70.000, una tercera 66.000 i la quarta 5.000 euros.