Paeria i Diputació celebren que FGC gestioni la línia Lleida-Manresa

Demanen accelerar-ne la implantació, prevista pel 2024

Un tren de la R12, en imatge d'arxiu
Un tren de la R12, en imatge d'arxiu | ACN
Redacció
25 de setembre del 2020
Actualitzat a les 15:53h
La Diputació de Lleida i la Paeria consideren que és positiu per a la ciutat que el Govern adjudiqui a FGC l'explotació de la línia de tren R12 de Lleida a Manresa que ara opera Renfe. Calvet ha explicat aquest divendres el nou projecte ferroviari d'aquesta línia davant de representants polítics i econòmics del territori i ha concretat que l'encàrrec es materialitzarà a l'octubre i que espera que sigui una realitat el 2024, una data que les administracions lleidatanes veuen lluny. El president de la Diputació, Joan Talarn, anima la Generalitat a "accelerar" la implantació d'aquest nou servei i l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, reconeix que li agradaria que aquesta transformació i millora d'una línia "obsoleta", ha dit, fos "més ràpida".

Talarn ha mostrat la seva satisfacció pel projecte del servei de Rodalies Lleida presentat aquest divendres al matí pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, tot i que ha esperonat la Generalitat a accelerar els terminis previstos per tal que sigui una realitat.

Durant la seva intervenció, Talarn s'ha referit a la importància de tenir una xarxa ferroviària adaptada a les necessitats del segle XXI, perquè les comunicacions són "vitals" per a un desenvolupament sostenible del territori, en una època en la qual la implantació de la tecnologia, i la fibra òptica en especial, ja és una realitat.

Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, també ha demanat més celeritat en els terminis. Tot i que considera que l'anunci del conseller Calvet és "positiu i esperançador", reconeix que li agradaria que aquesta transformació pogués ser més ràpida que en 4 anys. Pueyo també ha celebrat que el projecte contempli també un taller de manteniment per les unitats de ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i el baixador al polígon industrial perquè "és bo per a la ciutat".