Els ajuts per al comerç i restauració de Lleida i sis municipis del Baix Segre, a exposició pública la setmana vinent

Posteriorment, els establiments dels set municipis afectats per les restriccions ja podran presentar les sol·licituds

El president del Consell del Segrià, David Masot, i del vicepresident Toni Bosch, durant el Consell d'Alcaldies.
El president del Consell del Segrià, David Masot, i del vicepresident Toni Bosch, durant el Consell d'Alcaldies. | ACN
Redacció
24 de setembre del 2020
Actualitzat a les 17:13h
El Consell Comarcal del Segrià ha enllestit la redacció de les bases dels ajuts destinats a la reactivació del sector comercial i la restauració de Lleida i dels sis municipis del Baix Segre (Alcarràs, Aitona, Seròs, Soses, la Granja d'Escarp i Torres de Segre) que van patir des del juliol unes restriccions més estrictes per evitar la propagació de la Covid-19.

La setmana vinent es posaran a exposició pública durant 10 dies, i una vegada acabi aquest termini, els comerços i establiments de restauració d'aquests set municipis del Segrià ja podran fer les sol·licituds als respectius ajuntaments, que les enviaran al Consell del Segrià per a la seva tramitació. La convocatòria està dotada amb un total de 4 milions d'euros finançats per la Generalitat.

El president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, ha anunciat al Consell d'Alcaldies que previsiblement dilluns es puguin acabar de tancar els últims detalls dels ajuts amb la Cambra de Comerç de Lleida, PIMEC Comerç, FECOM, la Federació d'Hostaleria de Lleida i els ajuntaments, que han col·laborat en l'elaboració de les bases.

Masot ha valorat molt positivament la col·laboració de les diferents entitats i consistoris i ha destacat que s'ha treballat intensament per fer que la tramitació sigui "molt senzilla i àgil", amb l'objectiu de "facilitar l'accés als ajuts a les empreses i autònoms que més ho necessiten". Així, "només caldrà presentar una declaració responsable de reducció de vendes durant el segon confinament, respecte el mateix període de l'any anterior2, ha indicat.

Cal recordar que el conveni del Consell del Segrià amb la Generalitat, mitjançant el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) inclou 3,9 milions per als ajuts destinats als municipis més afectats del Segrià i 100.000 euros per a la promoció econòmica de tota la comarca. De fet, el Consell està planificant una campanya per millorar la imatge del Segrià, que "ha quedat malmesa durant el confinament", i compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

El Consell d'Alcaldies ha començat amb un minut de silenci en record de Jaume Revés, ex vicepresident del Consell del Segrià, que va morir el 12 de setembre en un accident de trànsit. La sessió s'ha celebrat de forma telemàtica, amb la presència del president i del vicepresident Toni Bosch al saló de plens.