La Paeria introdueix la progressivitat en la taxa d'escoles bressol i les quotes variaran en funció de la renda familiar

L'Ajuntament de Lleida crea una taxa per a la tinença de gossos, tot i que preveu bonificacions i exempcions

Els tinents d'alcalde de la Paeria de Lleida, Montse Pifarré i Sergi Talamonte, i les regidors Sandra Castro i Anna Campos, durant la presentació de les ordenances fiscals 2021.
Els tinents d'alcalde de la Paeria de Lleida, Montse Pifarré i Sergi Talamonte, i les regidors Sandra Castro i Anna Campos, durant la presentació de les ordenances fiscals 2021. | ACN
Redacció
24 de setembre del 2020
Actualitzat a les 14:01h
L'Ajuntament de Lleida aplicarà a partir del curs 2021-2022 una tarifació progressiva en la taxa d'escoles bressol. S'establiran vuit quotes diferenciades que aniran en funció de la renda i també es tindran en compte els membres de la unitat familiar, un sistema "més just i equitatiu", segons el govern municipal.

Així, un 65% de les famílies pagaran el mateix o menys que fins ara, mentre la resta –amb les rendes més altes- veuran incrementada la quota del servei. Una altra novetat de les ordenances fiscals de la Paeria per al 2021, és la creació d'una taxa de 20 euros per a la tinença de gossos, i que serà de 55 euros en el cas dels animals de raça potencialment perillosa. Tot i això, s'han previst una sèrie de bonificacions i excepcions.

El govern municipal ha presentat aquest dijous la proposta d'ordenances fiscals de l'Ajuntament de Lleida per al 2021. En termes generals, la majoria de taxes i impostos municipals s'encariran un 1,05%, l'equivalent a la mitjana entre l'IPC de Lleida i de Catalunya del 2019. Tot i això, algunes ordenances es modifiquen o se'n creen de noves com és el cas de la taxa per a la tinença de gossos.

La tinenta d'alcalde i regidora d'Hisenda, Montse Pifarré, ha explicat que, tal com ja es va fer el 2020, aquest increment d'acord a l'IPC és fa per "reequilibrar els grans contractes que donen servei a la ciutat, ajustar sous i adequar els increments ordinaris del cost del servei".

A la vegada, ha destacat que les ordenances s'adapten per "donar cobertura jurídica a les notificacions electròniques, així com en la tramitació i la gestió de llicències i documents administratius". Pifarré ha dit que es pretén millorar l'eficiència i facilitar als ciutadans que puguin efectuar els tràmits per més canals i amb menys temps.