TORNADA A LES AULES

La Covid-19 obliga a confinar 14 centres educatius a Lleida

L'afectació del coronavirus al sistema educatiu ha fet aïllar 22 grups

per Redacció , 22 de setembre de 2020 a les 15:19 |
Primer dia de classea a l'escola Enric Casassas de Sabadell | Juanma Pelaéz
Un total de 14 centres educatius lleidatans tenen grups amb algun positiu per coronavirus. Són dades del Departament d'Educació, que poden no estar actualitzades. L'afectació de la Covid-19 és ja de 22 classes i, on n'hi ha més, és a l'Escola d'Almenar, al municipi d'Alpicat, amb 5 grups.

Pel que fa als centres que tenen dos grups afectats, són l'Escola Doctor Serés i l'Escola Gaspar de Portolà a Balaguer, l'Escola Cervantes i l'Institut La Mitjana de Lleida i l'Institut d'Aran.


A banda d'aquests centres, també hi ha un grup confinat a l'Escola Vedruna i a l'Escola Pia de Balaguer, a la Salle de la Seu d'Urgell, a l'Institut Ronda, la FEDAC, el Col·legi Mater Salvatoris i l'Institut Joan Oró de Lleida, així com Mairau Era Cunhera, a la Vall d'Aran.

L'afectació de la Covid-19 al sistema educatiu continua sent molt baixa quan tot just han passat tres dies des que va començar el curs. El 99,1% de centres de Catalunya tenen la totalitat dels seus grups en funcionament. A data d’avui, hi ha 68 grups confinats en 52 centres educatius dels diferents territoris a causa del coronavirus.


Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).En total, a Catalunya, hi ha 348 escoles afectades, amb 461 grups, el que suposa 130 centres més que el balanç facilitat per la Generalitat ahir.

Nota sobre el mapa: Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 19 d'octubre, amb informació del Departament d'Educació (hi poden haver retards i, per tant, faltar-hi aules confinades).

 

Participació