Concerts amb aforament de fins a 1.200 persones i reserva prèvia a les Festes de la Tardor de Lleida

La plaça Sant Joan i els Camps Elisis seran els epicentres de les actuacions que encapçalen Stay Homas, Manel i Suu

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo i el regidor de Joventut i Festes, Ignasi Amor, al costat del cartell de les Festes de la Tardor de Lleida.
L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo i el regidor de Joventut i Festes, Ignasi Amor, al costat del cartell de les Festes de la Tardor de Lleida. | ACN
Redacció
18 de setembre del 2020
Actualitzat a les 20:36h
Lleida celebrarà del 25 al 29 de setembre les Festes de la Tardor, que enguany estaran marcades pels protocols de seguretat per fer front a la covid-19. La programació es concentrarà a la plaça Sant Joan i als Camps Elisis i serà obligatori la reserva prèvia per accedir als concerts i espectacles. L'actuació del grup 'Stay Homas' serà la que comptarà amb un major aforament de públic, fins a 1.200 persones, seguida dels concerts de Manel, i de les cantautores Suu i Judit Neddermann, amb un màxim de 800 places.

El castell de focs canvia d'ubicació i es farà a la Seu Vella per evitar aglomeracions al marge del riu Segre. El pressupost superarà els 90.000 euros de l'any passat per l'augment de la despesa que comportarà la neteja dels espais.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha indicat que després dels mesos de confinament, el repte de les Festes de Tardor de Lleida és compatibilitzar la socialització de la ciutadania amb el compliment dels estàndards de seguretat establerts. En aquest sentit, ha remarcat que els tres objectius de la celebració són oferir una oferta "fresca, diversa, de qualitat i de proximitat" i alhora "revifar" el sector cultural, prioritzant companyies i artistes de proximitat, i proporcionar oportunitats a les empreses de l'hostaleria, la restauració i del sector serveis.

Pel que fa la programació, començarà el divendres 25 de setembre amb el pregó que anirà a càrrec de Montserrat Gea, directora general dels Professionals de la Salut del Departament de Salut. "Crèiem convenient que s'havia de fer un homenatge a tot el treball que ha fet i està fent el sector de la sanitat en aquesta pandèmia", ha explicat el regidor de Joventut i Festes, Ignasi Amor.

Pel que fa els concerts i espectacles, es concentraran a la plaça Sant Joan i als Camps Elisis i per accedir-hi serà obligatori reservar amb antelació a través del web festeslleida.cat o per telèfon. Totes les actuacions tindran aforament limitat per garantir que es compleixen les mesures de seguretat. Segons Amor, es tracta d'uns "aforaments ambiciosos" que suposaran "un punt d'inflexió" de cara altres poblacions de Catalunya que puguin portar a terme activitats relacionades amb la cultura.

El concert que oferirà el divendres el grup Stay Homas comptarà amb un aforament màxim de 1.200 persones, el més gran previst per aquestes festes. Altres noms que també pujaran a l'escenari seran els Manel, Suu i Judit Neddermann. Pel que fa grups locals, les festes comptaran amb les actuacions de Koers, Helen o Marta B, entre altres. Segons Amor, enguany s'ha apostat per companyies i grups km 0, per artistes catalans reconeguts internacionalment i s'ha posat de relleu el paper de la dona dins el món cultural. En aquest sentit, ha indicat que les artistes femenines representen el 55% del cartell de les festes. Tot els concerts són gratuïts menys el d'Stay Homas i Manel.

Així mateix, els Camps Elisis acolliran teatre familiar en horari de matí, també amb reserva prèvia. En aquest cas, l'aforament màxim serà de 400 persones, mentre a la plaça Sant Joan el nombre de públic no superarà les 150 persones.

Per altra banda, el regidor Ignasi Amor ha explicat que les Festes de la Tardor comptaran amb una sola barra, que serà gestionada per entitats de la ciutat, on no es servirà alcohol destil·lat. "Volem que aquestes festes cada cop siguin més segures per part de la gent jove amb temes d'alcohol", ha dit. També ha afegit que una quinzena de restaurants lleidatans s'han unit per oferir un menú especial de Festa Major.

Finalment, el castell de focs de l'últim dia canvia d'ubicació i es farà des de la Seu Vella, segons Amor, per evitar "l'efecte crida" de persones que s'aplegaven al marge del riu Segre. Amb aquesta nova ubicació, la Paeria vol que un major nombre de lleidatans puguin veure l'espectacle des dels seus balcons.

Les firetes, al maig

L'Ajuntament de Lleida i l'Associació Provincial d'Industrials Firants de Lleida han acordat posposar les firetes fins a les properes Festes de Maig, A través d'un comunicat conjunt, la Paeria i l'entitat han indicat que es tracta d'una decisió prudent "per la incertesa generada per la covid-19" i han afegit que continuaran dialogant sobre el model de gestió del recinte firal.