Càritas i Arrels reclamen un model d'acollida «integral, estable i digne» per als temporers que arriben a Lleida

Emplacen administracions i agents socials a "començar com més aviat millor un treball conjunt" per aplicar-lo

Redacció
17 de setembre del 2020
Actualitzat a les 17:41h
Càritas Diocesana i Arrels Sant Ignasi de Lleida han tornat a reclamar la creació d'un model d'acollida "integral, estable, de futur i digne" per als temporers que arriben a la ciutat durant la campanya de la fruita. Assenyalen que la crisi sanitària per la covid-19 ha evidenciat la realitat d'aquest col·lectiu i ha posat de manifest la necessitat d'un nou model d'acollida.

Les entitats consideren que l'actual "és un model caduc i no soluciona el problema d'arrel" i, per això, emplacen totes les administracions i els diversos agents socials implicats "a començar com més aviat millor un treball conjunt" perquè la pròxima primavera "no es torni a produir una conjuntura similar, una realitat que fa massa anys que porta succeint-se a Lleida".

Ambdues entitats mostren la seva preocupació per la forma "improvisada" amb què s'ha abordat la situació, "havent de multiplicar esforços per poder donar una resposta adequada, tot i les dificultats afegides per la covid-19". Càritas i Arrels Sant Ignasi defensen que "entre tots cal dirigir els esforços perquè Lleida sigui, veritablement, una ciutat d'acollida i hospitalària", amb l'objectiu que "les persones treballadores que arriben a Lleida trobin el suport i l'acompanyament necessaris per viure la campanya amb condicions humanament dignes".

Un any més, Arrels Sant Ignasi i Càritas Diocesana de Lleida han participat en la campanya de temporers de la ciutat de Lleida als pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida. Enguany, col·laborant amb la gestió de l'acollida i en el servei de menjador. En total, una seixantena de voluntaris i sis persones contractades més han liderat l'equip tècnic durant tot el període, que s'ha estès des de principis de juliol i fins a mitjans de setembre.

Des d'aquestes entitats fan una valoració "molt positiva" de la implicació de totes les persones que, voluntàriament, han participat d'aquest projecte, especialment els joves, fet que "demostra que bona part de la societat lleidatana se sent interpel·lada en la necessitat de trobar una solució a una situació que es repeteix cada estiu".