Dos homes accepten dos anys de presó per defraudar 600.000 euros a la Seguretat Social amb una empresa fictícia a Lleida

La Fiscalia ha acceptat rebaixar la pena inicial de set anys perquè han tornat part dels diners impagats

Redacció
17 de setembre del 2020
Actualitzat a les 17:26h
Dos homes han acceptat dos anys de presó cadascun per haver defraudat més de 600.000 euros a la Seguretat Social a través d'una empresa fictícia de manteniment i construccions creada a Lleida. Són I. O. C., veí d'Aitona (Segrià) i O. F. S, veí d'un municipi de Gran Canaria, tots dos de 39 anys.

La vista de conformitat s'ha celebrat aquest dijous a l'Audiència de Lleida i la Fiscalia ha acceptat aplicar l'atenuant de reparació del dany i rebaixar així la pena inicial de set anys de presó fins als dos. Segons el ministeri públic, els acusats han reconegut els fets i han tornat part dels diners defraudats. Estaven acusats de no haver pagat les quotes corresponents a 342 treballadors i simular la contractació de 37 més.

Tot i que la Fiscalia demanava inicialment cinc anys de presó per dos delictes contra la seguretat social i dos anys més per un delicte continuat de falsedat documental, el fet que els acusats hagin reconegut els fets i que estiguin tornant la quantitat defraudada, ha permès aplicar-los l'atenuant de reparació del dany. S'ha acordat així una condemna de dos anys de presó; un any per un delicte de frau de prestacions, tres mesos per impagament de cotitzacions i nou mesos més per falsedat documental. A més, pel primer delicte se'ls condemna a pagar una multa de 340.000 euros i de 1.080 euro per la falsedat.

Segons han reconegut, tal com mantenia la Fiscalia, entre el 2014 i el 2016, els acusats no van ingressar a la Seguretat Social les quotes referents a 342 treballadors de l'empresa, per la qual cosa van defraudar a l'Estat 607.874 euros. A més, en el mateix període van simular la contractació de 37 suposats treballadors als quals van donar d'alta a la Seguretat Social amb l'objectiu que cobressin l'atur. Quinze d'ells el van arribar a cobrar per un import total de 50.000 euros.