El PSC reclama a la Diputació de Lleida reprovar la consellera de Salut pel confinament de Lleida i el Segrià

El grup registra una moció que demana, entre altres mesures, l'obertura dels consultoris mèdics locals encara tancats

Redacció
16 de setembre del 2020
Actualitzat a les 15:51h
El grup del PSC reclama a la Diputació de Lleida la reprovació de la consellera de Salut, Alba Vergés, pel confinament de Lleida i el Baix Segre del juliol. Amb aquest objectiu, la formació ha registrat una moció, que es debatrà en el ple de dijous, en la qual el PSC també demana que Salut "augmenti els recursos humans i materials dels CAP" i "recuperar d'immediat els consultoris locals per actuar des de la proximitat".

Segons el diputat socialista Agustí Jiménez, "el menysteniment que ha practicat el Govern i, concretament, Salut envers els municipis i els alcaldes ha estat evident". "No només va faltar informació i cooperació amb els ajuntaments sinó que, a més, el Departament ha mantingut els consultoris tancats", ha remarcat.

El portaveu del PSC a la Diputació de Lleida, Fèlix Larrosa, ha afirmat que , "després del greu perjudici que ha suposat el confinament de Lleida i el Segrià a moltes empreses i famílies, el just seria que el Govern destini part del Fons covid-19 que rebrà de l'Estat per fer front a les conseqüències de la pandèmia als municipis més afectats de les comarques de Lleida, ja prou castigats per una aliança de JxCat i ERC que ha fet del nostre territori el més castigat per la desinversió en els darrers deu anys".

Larrosa també ha reclamat al necessitat d'una nova línia d'ajuts per part del Govern que "compensi els perjudicis econòmics i socials a empreses i famílies de Lleida i el Segrià ocasionats per la covid-19 i el confinament", que els socialistes continuen considerant "injustificat". La moció també insta el Departament d'Educació a "augmentar els recursos educatius i el pressupost per garantir el correcte funcionament del curs escolar".