VÍDEO Nel·lo C presenta el seu nou clip amb imatges inèdites de les protestes post-sentència a Barcelona

El single de l'artista de Sabadell s'inclou en el disc "Ànima rebel", produït per la discogràfica lleidatana Crea Music

Redacció
11 de setembre del 2020
Actualitzat a les 11:01h
Una imatge del clip de Nel·lo C
Una imatge del clip de Nel·lo C | Crea Music

El cantant català Nel·lo C ha presentat el seu darrer clip, "Ànima rebel", una denúncia social que conté imatges inèdites fetes pel col·lectiu "El Poble" de les protestes que es van succeir a Barcelona després de la sentència del judici del procés, l'octubre de 2019. Segons manifesta l’artista, “la lluita és l’única manera de canviar les coses” i explica que la seva besàvia era “anarquista i ja va estar perseguida els anys 30-40 del segle passat; després tant els meus avis com, posteriorment, els meus pares van patir també la repressió”.

Nel·lo C, nascut a Sabadell el 1990, afirma que “ara ens toca a passar a l’acció a nosaltres” i que cal lluitar a favor de les “les famílies que segueixen orpeses”. L’artista conclou de forma rotunda que “ens ho podran prendre tot, però mai l’ànima rebel”.

Aquest videoclip forma part d’una de les cançons principals del disc homònim, que produeix la discogràfica lleidatana "Crea Music". L’àlbum conté deu noves cançons on destaca una cuidada producció musical a càrrec d’Aleix P. Macau i amb el hip-hop com a estil protagonista i unes lletres elaborades i que aborden diversos temes socials. El disc “Ànima Rebel” compta, a més, amb diverses col·laboracions com la de Can Canalla a la cançó, “Per dins”, o de Poor Tràmit i Kovitch en el tema “Tocats de l’ala”. 

Nel·lo C, un artista compromès

Pseudònim d'Oriol Carcolse (Sabadell, 1990), Nel·lo C, és un músic, cantant i productor audiovisual. Després de diverses experiències en grups de rap, apareix en solitari l'any 2012, a través de diverses cançons en què mostra el seu pensament crític amb la societat reivindicant la diversitat i la tolerància comuna.

Des del 2017, quan va publicar "Llunàtic", s'ha agrupat amb el productor Aleix P. Macau i un bon conjunt de músics, que han aportat musicalitat a les crítiques lletres. En els últims temps ha portat la seva música urbana en barris en risc d'exclusió com una eina de cohesió social per encarar el futur.