L'alta velocitat de Renfe pateix actes vandàlics a Lleida i les Borges Blanques

També s'han atacat les infraestructures de Girona i Figueres

Redacció
11 de setembre del 2020
Actualitzat a les 10:32h
Una via de tren afectada pel vandalisme
Una via de tren afectada pel vandalisme | Renfe
Diversos actes vandàlics s'han registrat aquest divendres a les infraestructures de l'alta velocitat de Renfe entre Lleida i les Borges Blanques, i entre Montagut i Lleida. Tot i les accions, no hi ha hagut afectació a les instal·lacions i els trens poden circular amb normalitat.

On sí s'han estan provocat afectacions en la circulació de trens a Catalunya, segons ha informat la companyia Renfe ha estat a Girona i Figueres. Les afectacions es produeixen principalment a les comarques gironines, a l'alta velocitat i a l'R11. Entre altres afectacions, està interrompuda la circulació d'alta velocitat i això ha afectat dos trens amb connexió internacional amb França.

Pel que fa a la R11, la circulació està interrompuda entre Maçanet i Figueres. A més, Renfe també informa d'altres actes vandàlics a les comarques de Ponent, tot i que en aquests casos no estan afectant la infraestructura. Segons la companyia, a l'alta velocitat hi ha hagut un incendi a la zona de vies entre Girona i Figueres que interromp la circulació en aquest tram. Això ha afectat de moment quatre trens, dos dels quals tenen connexió internacional amb França.

Un altre incendi en el tram entre Riells i Vilobí d'Onyar ha provocat una avaria de senyalització en aquest tram, fet que pot provocar retards puntuals si els trens hi poden circular.