Els pavellons dels Camps Elisis de Lleida tanquen després d'oferir 14.500 pernoctacions

S'han fet 55 proves PCR a persones que feien ús dels serveis, amb un resultat de 43 positius

Redacció
10 de setembre del 2020
Actualitzat a les 11:32h
Imatge del pavelló de Lleida
Imatge del pavelló de Lleida | ACN
L'Ajuntament de Lleida clou aquest diumenge el projecte d'acollida a persones temporeres que des l'1 de juny ha ofert 14.500 pernoctacions a 1.006 usuaris als pavellons dels Camps Elisis. Durant 100 dies s'han fet 1.807 atencions socials, 451 atencions laborals i s'han vehiculat 125 insercions laborals.

Hi han treballat 30 professionals i més de 80 voluntaris. La regidora de Persones, Mariama Sall, ha agraït la implicació dels professionals i voluntaris i ha assenyalat que "la Paeria ha estat capaç de donar una resposta àgil i ràpida malgrat les dificultats causades per l'avançament de la campanya agrària i la Covid-19". A més, s'han dut a terme un total de 55 proves PCR a persones que feien ús dels serveis, amb un total de 43 positius.
Sall ha remarcat que la Paeria comença a treballar en el projecte del 2021 i que s'ha palesat la necessitat de disposar d'un recurs que cobreixi les necessitats bàsiques de les persones temporeres.

El projecte es va posar en marxa l'1 de juny amb l'adaptació de les instal·lacions de Fira de Lleida (pavelló 3 i, a partir del 16 de juny, el pavelló 4) per tal de donar una resposta humanitària a les persones que arriben a Lleida buscant feina en la campanya agrària i, alhora, atendre les necessitats derivades de la Covid-19.

En el projecte hi han estat implicades la Regidoria de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Urbanisme, Medi Ambient, Protecció Civil, Cooperació, Guàrdia Urbana, Prevenció de Riscos, Salut i l'Institut Municipal d'Ocupació (IMO).

Així mateix, la xarxa d'entitats del tercer sector ha treballat en l'organització i gestió dels serveis: Fundació Sant Joan de Déu, Fòrum de cohesió social (FOCCS), Creu Roja, Cáritas Diocesana, Fundació Arrels Sant Ignasi, Adra, Associació Antisida de Lleida, Banc d'Aliments i Fruita amb Justícia Social.

En el mateix sentit, les entitats, associacions d'empresaris agrícoles i sindicats de treballadors Unió de Pagesos, Fundació Pagesos Solidaris, UGT i CCOO han tingut una participació activa en temes d'inserció laboral i per vetllar pels drets laborals de les persones temporeres.