Capturen una cria d’escurçó ibèric de l’interior d’un cotxe a la Pobla de Segur

La serp provenia de Sòria, on va ser introduïda accidentalment dins el cotxe en carregar-hi unes caixes amb hortalisses

Redacció
10 de setembre del 2020
Imatge de la serp a l’interior del vehicle
Imatge de la serp a l’interior del vehicle | Agents Rurals
Situació curiosa la que ha viscut un veí de la Pobla de Segur aquest dijous, que s’ha trobat per sorpresa a l’interior del seu cotxe una cria d’escurçó ibèric (Vipera latastei). En adonar-se de la presència de la serp dins el vehicle, l’home va donar avís als Agents Rurals, que van procedir a capturar l’animal.

Un cop capturat, els Agents es van posar en contacte amb investigadors de l’Institut de Biologia Evolutiva de Barcelona i de l’Institut de Biomedicina de València per confirmar que es tractava realment d’un exemplar jove d’escurçó ibèric i que, per la seva morfologia, no provenia de la població local del Pallars.

Després de reconstruir els moviments del vehicle, els Agents Rurals van concloure que l'escurçó prové de la població de Sòria, on va ser introduït accidentalment dins el cotxe en carregar-hi unes caixes amb hortalisses. Per aquest motiu, el cos mediambiental de la Generalitat no l’ha alliberat al Pallars.

L’animal serà traslladat als instituts, que han mostrat interès en fer proves genètiques del verí de la serp per al projecte Venomics, transcriptomics, genomics and antivenomics of iberian vipers.