La Biblioteca de Balaguer torna a obrir al públic aquest dilluns

Es mantenen les mesures de protecció per prevenir els contagis

Imatge de la Biblioteca de Balaguer
Imatge de la Biblioteca de Balaguer | Paeria Balaguer
Redacció
10 de setembre del 2020
Actualitzat a les 9:58h
La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer torna a obrir al públic el dilluns dia 14 de setembre amb una restructuració de serveis i adaptació de la normativa  a les mesures establertes en matèria de seguretat i higiene.

Les mesures es basen en reducció dels punts de lectura per respectar la distància de seguretat, limitació de l’accés lliure als prestatges en algunes seccions, excepte per al préstec, rentat de mans amb gel hidroalcohòlic obligatori abans de tocar llibres, CDs, DVDs o revistes dels prestatges, temps d’estada limitat a dues hores, així com també per a la connexió wifi i consulta d’ordinadors amb cita prèvia. D'altra banda, es manté la quarantena de 48 hores per als retorns de préstecs i documents consultats a sala
 
Les restriccions més importants afecten a la secció infantil i a la de revistes i diaris.
Pel que fa a la secció infantil, tal com s’ha fet durant l’estiu, des de la biblioteca es prepararan lots de llibres per edats i s’exposaran les novetats per facilitar la tria de lectures pels més petits. No es permetrà la lectura a la mateixa biblioteca i tampoc hi haurà taules per fer deures o treballs en grup.

En la secció de revistes tampoc es permet la lectura a sala però, en canvi, es pot agafar en préstec el número actual de cada publicació estant tot el fons de revistes disponible per al préstec.
 
L’horari d’obertura és dilluns a la tarda de 15:30 a 20:00, de dimarts a divendres matí de 10:00 a 13:30 i tarda de 15:30 a 20:000 i dissabtes al matí de 10:00 a 13:30.
 
La biblioteca anirà reprenent el calendari d’activitats adaptant-lo a les mesures sanitàries del moment, així de cara al mes d’octubre s’iniciaran els diferents clubs de lectura, tant adreçats a públic infantil com a adults.
 
A l’entrada de la biblioteca els usuaris trobaran les indicacions bàsiques de la nova normativa i un punt de gel hidroalcohòlic. És molt important que es respecti tota la normativa i sobretot recordar l’ús obligatori de la mascareta, el rentat freqüent de mans i mantenir la distància de seguretat. Totes aquestes normes i canvis són en benefici de tots per poder continuar gaudint d’un servei de biblioteca que considerem molt necessari.