Agramunt suspèn la Fira del Torró

L'elevat risc de rebrot i la previsió de l'evolució de la Covid-19 a la tardor fan inviable la celebració del certamen

Redacció
09 de setembre del 2020
Actualitzat a les 10:13h
Imatge d'arxiu de la Fira del Torró d'Agramunt
Imatge d'arxiu de la Fira del Torró d'Agramunt | ACN
L'Ajuntament d'Agramunt i el Consell Regulador de la IGP Torró d'Agramunt han acordat suspendre la XXXII edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt, que s'havia de celebrar els dies 10, 11 i 12 d'octubre.

La situació actual de pandèmia per la Covid-19, l'elevat risc de rebrot, la previsió de la seva evolució de cara als mesos de tardor i les recomanacions dels departaments de Salut i el servei d'epidemiologia, són alguns dels factors que han portat a l'organització de la Fira a prendre aquesta decisió. Si bé és cert que encara no se sap quina serà la situació del proper mes d'octubre, la fira és un esdeveniment que requereix mesos d'organització i la decisió no es podia demorar més temps.

La decisió de suspendre la fira ha estat un acord unànime de totes les parts implicades que s'ha pres per "responsabilitat i compromís" amb la salut pública i tenint en compte les directrius i les mesures de prevenció contra el virus, segons han indicat des de l'organització en un comunicat de premsa.

En aquest sentit, asseguren que no ha estat una decisió fàcil, per la trajectòria i l'arrelament de la fira al territori, ja que es tracta d'un esdeveniment firal i comercial molt important per al municipi. En aquest cas però, han volgut fer prevaldre la responsabilitat i la prudència per preservar la salut de totes les persones que en formen part.