Accident

Els accidents de patinets a la ciutat de Lleida augmenten un 85% en el primer semestre del 2020

S'han registrat 15 sinistres i nou persones ferides

per Redacció , 8 de setembre de 2020 a les 10:27 |
Un ciclista amb un patinador | Paeria Lleida
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El descens de l'activitat durant els mesos de confinament s'ha deixat notar amb força en els accidents de trànsit, que, segons dades de la Guàrdia Urbana de la ciutat de Lleida corresponents al primer semestre de 2020, s'han reduït en un 34% a la ciutat. "És una dada que difícilment trobaríem en altre any i que obeeix a la important reducció de circulació", ha afirmat Miquel Pueyo, alcalde de Lleida. També s'han reduït un 8% el nombre d'accidents de bicicletes.

En canvi, la "irrupció" dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) o patinets, ha provocat un increment d'aquest tipus d'accidents, que han passat de només dos el primer semestre de 2019 a 15 enguany, un 85% més. Aquests accidents causats per patinets han provocat nou ferits lleus i 2 amb fractures. En relació també amb aquest increment dels VMP s'ha produït un augment dels atropellaments de l'11,5%, amb un total de 29, en la major part dels casos amb ferits lleus.


El paer en cap ha assenyalat que la Guàrdia Urbana actuarà en aquest àmbit, especialment amb l'aprovació dels canvis en l'ordenança de circulació, pendents d'entrar en vigor "ben aviat", que limitaran la velocitat a 30 km/h a la majoria de carrers i que faran "inacceptable" que els patinets circulin per les voreres i altres espais per a vianants.

 

Participació