Més de 3.000 multes a Lleida per incomplir el confinament, els horaris o anar sense mascareta

La situació generada en aquests últims mesos ha fet disparar el nombre de denúncies per infraccions a la llei orgànica 4/2015 de Seguretat Ciutadana

La patrulla de mossos i urbana pel centre històric de Lleida
La patrulla de mossos i urbana pel centre històric de Lleida | Àlvar Llobet
Redacció
08 de setembre del 2020
Actualitzat a les 9:16h
Les denúncies per molèsties al veïnat, consum d'alcohol a la via pública i per atemptat contra els agents de la Guàrdia Urbana han augmentat a Lleida durant la pandèmia, segons les dades fetes públiques per la Paeria després de la Junta de Seguretat celebrada aquest dilluns.

La pujada més significativa, però, correspon a les infraccions de la llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana, on s'hi inclouen les denúncies per incomplir el confinament, l'horari de tancament dels establiments o per no dur mascareta, i que han passat de 89 a 3.568 en un any. Per altra banda, durant l'últim any han baixat un 7% els fets delictius i un 34% els accidents de trànsit a la ciutat.

Segons la Paeria, la situació generada en aquests últims mesos ha fet disparar el nombre de denúncies per infraccions a la llei orgànica 4/2015 de Seguretat Ciutadana, tot i que abans de denunciar "s'ha fet molta pedagogia i advertències", han assegurat. Fruit d'aquesta intensa activitat de control dels cossos i forces de seguretat, els casos d'atemptat contra agents de la Guàrdia Urbana s'han incrementat de 14 a 21 en el primer semestre de l'any.

Pel que fa al control del compliment de les ordenances municipals, l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha destacat que en l'àmbit de policia administrativa, la Guàrdia Urbana ha augmentat un 831% el nombre d'inspeccions a locals i establiments, amb un total de 503 en els últims sis mesos. També han augmentat un 66% de les denúncies per molèsties al veïnat i un 78% les derivades pel consum d'alcohol a la via publica "Al limitar l'oci hi ha hagut gent que ha volgut fer la seva", ha afirmat Pueyo, qui ha demanat "responsabilitat". També han augmentat les intervencions de droga a menors, que han passat de 22 a 71.

El paer en cap també ha explicat que, segons les dades dels Mossos d'Esquadra corresponents al període entre agost de 2019 i juliol de 2020 respecte al mateix període de 2018-2019 s'ha produït un descens del 7,3% en les infraccions penals a Lleida, que han passat d'11.028 a 10.221, amb una reducció pròxima al 60% en el mes d'abril.

El director general dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, ha afegit que la davallada s'ha reflectit en tots els fets delinqüencials, ja que les restriccions a les activitats econòmiques i socials també ha fet baixar l'activitat delinqüencial".