Balaguer suspèn els actes institucional de la Diada per precaució

L'augment de casos positius de final d'agost ha procat la cancel·lació dels esdeveniments

Jordi Ignasi Vidal, alcalde de Balaguer
Jordi Ignasi Vidal, alcalde de Balaguer | Àlvar Llobet
Redacció
07 de setembre del 2020
Actualitzat a les 22:57h
Les limitacions i restriccions decretades pel Govern de la Generalitat per la Covid-19, han fet que la Paeria de Balaguer i el Consell Comarcal de la Noguera hagin acordat suspendre els actes de la Diada Nacional de Catalunya a Balaguer i l’audició de sardanes del dia 11 a la Plaça Mercadal.

El repunt de casos de coronavirus registrats a la Noguera a finals d'agost, la proximitat amb l’inici del curs escolar i les limitacions de públic en esdeveniments d’aquest tipus han obligat a suspendre els actes. El paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal i del president del Consell Comarcal, Miquel Plensa, seran els encarregats d’enviar un missatge a la ciutadania en un vídeo que s’emetrà pels canals oficials el dijous dia 10 de setembre.

Els actes de la Diada a Balaguer es dediquen cada any a celebrar o recordar les efemèrides marcades pel calendari i enguany giraven al voltant dels 600 anys de la mort de Margarida de Montferrat i de la figura de l’escriptor de Menàrguens Joan Barceló i Cullerés, en motiu del 40è aniversari de la seva mort. A més, com cada any, l’Orfeó Balaguerí, la Xemeneia Espai de dansa, l’Escola de Música o companyies locals de teatre hi participaven.

El passat 2019, l'acte institucional de la Diada a Balaguer es va dedicar a Teresa Pàmies, Joan Brossa, la Colla de Sabadell i els 125 anys de l’assemblea a Balaguer de La Unió Catalanista i van comptar amb la presència de Jordi Redondo, membre de la junta nacional d’Òmnium Cultural.