462 targarins s'apunten a les proves PCR per saber si tenen el Covid-19

Gairebé la meitat són docents que volen saber si tenen o no el virus abans de començar el curs

Redacció
07 de setembre del 2020
Actualitzat a les 11:40h
Targarins fent cua per fer-se les proves PCR
Targarins fent cua per fer-se les proves PCR | ACN
Èxit de participació en el cribratge massiu per trobar asimptomàtics de covid-19 a Tàrrega amb un total de 462 persones apuntades. L'alcaldessa Alba Pijuan ha destacat que van haver de tancar la inscripció davant l'allau de persones interessades i que ara s'està valorant amb Salut la possibilitat de fer-ne més i per això ja han creat una llista d'espera.

Tot i que les proves estan adreçades a la franja d'edat entre els 18 i 40 anys, s'ha fet una crida també a la comunitat educativa i la resposta ha estat molt favorable. Un total de 181 persones són docents o personal dels centres educatius de la capital de l'Urgell que volen fer-se el test per tenir una "tranquil·litat extra" a l'hora de començar el curs amb més garanties.

Segons Pijuan, en 48 hores van omplir la llista de persones per poder fer proves PCR a Tàrrega. Tot i que aquesta s'ha tancat en 462, hi ha un "marge" per poder-ne fer més si al llarg d'aquest dilluns acudeix més gent que no s'ha inscrit a l'Espai Mercat, que és el punt de la capital de l'Urgell on s'han desplegat els sanitaris per fer els testos.

L'alcaldessa ha recordat que el 25 d'agost Tàrrega va arribar a un "pic alt" de rebrot de 800 punts i que per això es va decidir tirar endavant aquest cribratge. Malgrat tot, l'evolució des d'aquell dia ha estat positiva i el cap de setmana passat aquest índex de rebrot havia baixat a 60. Segons l'adjunt a la direcció del CAP de Tàrrega, Quim Díaz, aquesta davallada es deu a què la majoria de casos de covid-19 de la ciutat havien tingut lloc en "agrupacions familiars" i això va fer que el virus no quedés dispers entre tota la comunitat de la ciutat.

El col·lectiu de docents i personal que treballa als centres educatius de Tàrrega ha estat el que ha acudit amb més afluència al cribratge d'aquest dilluns. Una mestra de l''INS Alfons Costafreda Montse Minguell, ha explicat que ha considerat les proves com una "oportunitat i prevenció" per estar més segura de cara als alumnes. Minguell ha afegit que fins ara no havia tingut l'oportunitat de fer-se la prova i ha assegurat que són molts els professors que s'hi han apuntat.

Després de fer proves massives a diferents barris de la ciutat de Lleida la setmana passada, Salut en fa aquest dilluns i dimarts a Tàrrega i Mollerussa. Són dos capitals de comarca de Ponent que en les darreres setmanes havien registrat importants índex de risc de rebrot si bé en els darrers dies aquests nivells havien baixat. Abans de Lleida, Salut també va fer PCR massius a Balaguer, Albesa, Alcarràs, Sunyer i Torregrossa, a banda de diferents empreses del sector agroalimentari.