Les orquestres Julià Carbonell i Ars Medica recorden les víctimes del Covid-19 a la Seu Vella

L'acte "Essencial" s'ha fet a porta tancada i s'ha pogut seguir en directe a través d'una trentena de mitjans

Imatge del concert a la Seu Vella de Lleida
Imatge del concert a la Seu Vella de Lleida | Diputació Lleida
Redacció
07 de setembre del 2020
Actualitzat a les 9:11h
La nau central de la Seu Vella de Lleida ha acollit aquest diumenge a la tarda el concert "Essencial", a través del qual les autoritats lleidatanes han volgut recordar les víctimes de la covid-19 i retre homenatge als professionals que han estat a primera línia durant la pandèmia. El concert ha anat a càrrec de l'Orquestra Julià Carbonell (OJC) de les Terres de Lleida i l'Orquestra del Col·legi de Metges de Barcelona, Ars Medica, sota la batuta d'Alfons Reverté.

Durant una hora els músics han interpretat un repertori variat que s'ha articulat en quatre blocs: dol, absència, fortitud i esperança. L'acte, que s'ha fet sense públic presencial, s'ha pogut seguir en directe i diferit per una trentena de mitjans de comunicació.

El concert 'Essencial' ha estat dirigit pel director de l'OJC de les Terres de Lleida, Alfons Reverté, i ha comptat amb la participació de 65 músics, els quals s'han situat a la nau central de la Seu Vella en una disposició diferent a la tradicional amb la finalitat de mantenir la distància de seguretat.

Durant el concert, els professionals sanitaris que formen l'Orquestra Ars Medica han tocat vestits amb bates blanques, mentre els integrants de l'orquestra lleidatana ho han fet amb roba negra. A banda de la il·luminació, l'única decoració que s'ha posat a la nau han estat uns 150 marcs de fotografia sense imatge, amb els que s'ha volgut retre homenatge de manera simbòlica a les persones que han perdut la vida durant la pandèmia.

Durant els seixanta minuts de concert, els músics han interpretat un repertori de dotze peces format per obres clàssiques i composicions contemporànies amb l'objectiu que "tothom que senti el programa s'hi senti interpel·lat", ha explicat Reverté.