Arrenquen les tasques del nou hospital de Lleida per fer front al coronavirus

L'equipament ha d'estar enllestit en 18 setmanes

Dos operaris descarregant una caseta de treball
Dos operaris descarregant una caseta de treball | ACN
Redacció
31 d'agost del 2020
Actualitzat a les 17:38h
Operaris de la constructora d'Aro han començat a portar aquest dilluns material per a construir el nou edifici modular que s'ha de fer en 18 setmanes al costat de l'Hospital Arnau de Vilanova. L'equipament, que tindrà 4.100 metres quadrats, 3 plantes i capacitat per absorbir pacients d'UCI amb entre 72 i 108 places, servirà d'entrada per fer front a la pandèmia de la Covid-19. Els operaris han posat tanques al voltant del recinte que ocuparà l'edifici, al pàrquing descobert de l'Arnau, i han començat a descarregar casetes per als treballadors. Si no surt cap contratemps, aquesta setmana mateix ja podrien començar els primers moviments de terra.

Aquest és un dels 5 hospitals que el CatSalut comença a construir aquesta setmana a diferents centres hospitalaris de Catalunya, tots a Barcelona, menys el de Lleida. Són equipaments que Salut defineix com a edificis polivalents per atendre diversos graus de la patologia covid, des de crítics, passant per semicrítics i aguts, en un entorn de treball pensat específicament per seguretat i confort tant per pacients com per treballadors.

Es tracta d'un edifici amb circuits net i brut diferenciats, i això permet disposar de circulacions segures i espais de transferències on es realitzen els canvis d'EPI. L'obra té un cost de 12,5 milions i estarà connectada amb l'Hospital Arnau de Vilanova a través d'una passarel·la.