Investigadors de la UPC constaten un creixement de casos a les comarques de Ponent

Veuen una certa homogeneïtzació a Catalunya i creuen que cal reduir els contactes arreu

Dues sanitàries fent una prova a una dona
Dues sanitàries fent una prova a una dona | ACN
Redacció
31 d'agost del 2020
Actualitzat a les 12:18h
Investigadors del BIOCOMSC, el grup de recerca de Biologia Computacional de la UPC, han constatat aquest dilluns un creixement de casos aquest cap de setmana a Catalunya a causa d'un empitjorament fora de la ciutat de Barcelona i de la seva àrea metropolitana.

Així, han atribuït aquest increment a les regions sanitàries de Lleida, Girona, Camp de Tarragona i Catalunya Central. En aquest sentit, veuen una certa homogeneïtzació a Catalunya. Al seu parer, les mesures de reducció de contactes i vida social són importants arreu del territori, perquè "només amb estudi de contactes i quarantenes no es podrà estabilitzar" la situació.

En concret, el grup subratlla que Lleida va estancar la seva millora fa setmanes, i ara empitjora una mica amb molts casos actius. Aquest estancament, continuen els investigadors, es combina amb un empitjorament molt clar de Girona i de la Catalunya Central, que entren cada cop més en zona vermella. Tot i així, aquestes dues regions encara tenen menys casos contagiosos per habitant que Barcelona i Lleida.

Pel que fa a Tarragona, han remarcat que no ha aconseguit estabilitzar la situació aquest cap de setmana, i això fa que pugin els casos. Té menys positius que Barcelona però més que Girona i la Catalunya Central.