El Tren dels Llacs arrenca finalment la temporada amb menys viatges i amb la mirada posada al turista local

Un total de 111 passatgers han estrenat el servei turístic d'FGC, que oferirà 10 circulacions fins al 31 d'octubre

El Tren dels Llacs abans de sortir de l'estació de Lleida en direcció la Pobla de Segur
El Tren dels Llacs abans de sortir de l'estació de Lleida en direcció la Pobla de Segur | ACN
Redacció
31 d'agost del 2020
El Tren dels Llacs ha estrenat aquest dissabte la seva dotzena temporada, enguany marcada per la baixada de l'oferta i les mesures de seguretat per la Covid-19. El comboi turístic, gestionat per Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), s'havia de posar en marxa el passat 4 de juliol, dos mesos i mig més tard de la data habitual, però el confinament del Segrià que es va decretar aquell mateix dia va obligar a ajornar l'estrena de la temporada.

El primer dels deu trajectes previstos enguany ha tingut una ocupació de 111 passatgers de les 280 places disponibles. El cap de la línia Lleida-La Pobla de Segur, Emili Monsó, espera que les dades d'ocupació acompanyin fins al final de la temporada, el 31 d'octubre. L'endarreriment, però, ha fet que l'oferta d'enguany s'hagi reduït en més de la meitat, passant de 24 circulacions a deu.

Tot i això, el cap de la línia, Emili Monsó, diu que té "il·lusió" en aquesta temporada i espera que el nombre d'ocupació acompanyi, sempre en funció de com evolucioni la situació actual. En aquest sentit, Monsó ha destacat que un dels punts forts d'aquest servei és que es dirigeix principalment a un "turisme intern català", el qual s'ha disparat durant aquest estiu a causa del coronavirus. "Dos terços dels clients són de Barcelona i voltants i la resta d'altres parts de Catalunya".

A banda de l'oferta, la principal diferència respecte l'anterior edició és l'ús obligatori de mascareta durant tot el trajecte, la instal·lació de dispensadors de gel hidroalcohòlic al tren i el reforç en la tasca de desinfecció. Així mateix, enguany ja no es substituirà el tren històric pel panoràmic, que estava previst pels dies 1 i 8 d'agost, quan fa més calor.