Una tempesta provoca grans acumulacions d'aigua a Lleida

Diversos carrers i places van patir riuades per la intensitat de les precipitacions aquesta passada nit

Redacció
29 d'agost del 2020
Actualitzat a les 9:20h
Pluja d'estiu aquesta passada nit en diversos indrets de Catalunya. El major nombre d'incidències a causa d'acumulació d'aigua als carrers i en garatges i baixos ha estat a la comarca del Tarragonès, des d'on segons Protecció Civil s'han emès 197 trucades fins avui a les 8 del matí, de les quals 124 provenien de la capital.

Es tracta de gairebé la meitat de totes les que hi ha hagut arreu de Catalunya i la segona àrea més afectada ha estat la Catalunya Central, especialment el Berguedà (55) i el Ripollès (51), així com també la ciutat de Lleida (40 trucades).

Els serveis d'emergències afirmen que no hi ha hagut actuacions per fets d'especial gravetat. Del total de sortides dels Bombers i de Protecció Civil, 158 han estat per inundacions, 19 per trànsit i 27 per rescat de persones que estaven atrapades.

El cos de Bombers ha volgut destacar, això sí, un incident succeït a les quatre de la matinada a Avinyó, al Bages, on han hagut d'evacuar un grup de persones que han vist com l'aigua ha envoltat el seu vehicle, n'han sortit i s'han hagut de desplaçar a una zona de pícnic amb taules de pedra, després que el riu pròxim es desbordés. Els Bombers els han evacuat amb barca, a la zona de la depuradora.

La resta d'incidències s'han produït per arbres caiguts, inundacions de baixos o acumulacions en soterranis. La conselleria de Protecció Civil de l'Ajuntament de Tarragona va activar el Pla d'Actuació Municipal en fase d'alerta pel risc d'inundacions.

Els veïns de la ciutat van mostrar la seva sorpresa per les inundacions en carrers principals com l'avinguda Països Catalans, al barri de Sant Pere i Sant Pau, la plaça Imperial Tàrraco, diversos carrers de la Part Baixa o el complex comercial de Les Gavarres.

Tot plegat es va produir en pocs minuts, entre les 11 i les 12 de la nit, i això va fer que la incidència fos més forta, fins al punt que les clavegueres no van poder aguantar la quantitat d'aigua acumulada. Per altra banda, es va haver de suspendre un concert en marxa, el del grup barceloní Blaumut, a la carpa del Camp de Mart.