El PSC de Lleida presentarà un recurs contra la resolució de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades

Han rebut una sanció de 5.000 euros per cartes que es van enviar a pacients de l'exregidor Rodamilans demanant el vot

Redacció
25 d'agost del 2020
Actualitzat a les 17:21h
El PSC de Lleida ha anunciat que presentarà un recurs contra la resolució de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades on els sanciona amb una multa de 5.000 euros per haver enviat cartes a pacients de l'exregidor Xavier Rodamilans demanant el vot per a la formació durant la campanya de les municipals de maig de 2019.

Els socialistes asseguren que en cap moment van fer ús d'una base de dades personal ni corporativa i que per tant, ha decidit presentar recurs. Per això, consideren que "no existeix cap responsabilitat jurídica per part del partit", i recorden que en el seu moment ja van descartar una proposta de resolució plantejada per la mateixa Agència, perquè no acceptava cap tipus de culpabilitat.

El PSC de Lleida lamenta i demana disculpes per aquestes circumstàncies que aquest dimarts s'han donat a conèixer i per les quals diuen, que ja van adoptar "mesures polítiques escaients, assumides per la persona interessada, que està desvinculada de la política i del PSC". Rodamilans, doctor especialista en cirurgia general i digestiva, va dimitir dies després de destapar-se la polèmica de l'enviament de cartes demanant el vot a pacients seus.

El PSC de Lleida ha reiterat el seu compromís per al compliment, per part de tots els càrrecs electes i de la resta de membres, de les normes 'compliance' sobre bones pràctiques. Finalment, els socialistes també han assegurat que sempre han estat a disposició de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades per aportar tota la informació necessària.