MUNICIPAL

L'Ajuntament de Lleida sanciona dues cadenes de supermercats per no separar correctament els residus

La recollida selectiva en grans productors a la capital del Segrià se situa en un 76,5%

per Redacció, Lleida | 21 d'agost de 2020 a les 15:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Lleida ha sancionat dues cadenes de supermercats a la ciutat per no separar correctament els residus comercials en origen i no deixar-los de forma separada al gestor de residus o al servei municipal de recollida. Aquesta infracció administrava està considerada com a falta lleu, segons l'ordenança municipal, i s'ha quantificat en 400 euros, corresponent al grau mínim.

El total de les sancions és de 2.800 euros a Mercadona, ja que la sanció s'aplica als set establiments que la cadena té a la ciutat, així com una multa de 400 euros a Carrefour. Així mateix, de la tona de residus que generen els grans productors a la ciutat, la recollida selectiva se situa en un 76,5%.


L'expedient sancionador a ambdues empreses es va iniciar al novembre després que al febrer de l’any passat es comprovés que l'empresa no deixava les deixalles de forma separada al gestor de residus o al servei municipal de recollida. La Paeria va notificar electrònicament el decret d'inici de l'expedient, amb els fets que va motivar la seva incoació, qualificació i sancions que correspondrien.

Així mateix, al mateix document s'informava de la possibilitat de reconèixer voluntàriament la seva responsabilitat i de formular al·legacions o proposar proves, en un termini de vuit dies hàbils, així com de realitzar el pagament voluntari amb reducció de l’import de la sanció.


En no obtenir resposta, la Paeria va continuar amb el procediment, d'acord l'Ordenança, amb la resolució que contemplava l'import íntegre de la sanció. De conformitat amb la mateixa ordenança i del citat al Decret Legislatiu 1/2009, de 21 de juliol, per la comissió d'aquesta infracció és podrien imposar multes de 400 a 4.000 euros, quedant establerta en 400 euros.

El tinent d'alcalde i regidor d'Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, ha afirmat que la majoria de comerços a la ciutat fan bé la separació de residus encara que hi ha casos, com aquests, en els quals s'ha hagut d'actuar amb la voluntat d'evitar aquesta actitud vetllar pel compliment de l'ordenança.


76,5% de recollida selectiva en grans productors

En el que va d'any, un 76,5% dels residus generats pels grans productors s'han recollit de manera selectiva. La recollida en la comercial a grans productors supera la tona de residus, amb 1.088.080 quilos. Una quarta part del volum total d'aquesta brossa és rebuig. El paper i el cartró i l’orgànica representen el 58% per cent de la recollida selectiva, seguit dels envasos, amb un 17%. La resta, un, 1,4%, correspon al vidre.

 

Participació