Adjudiquen a Constructora d'Aro la construcció d'un nou equipament sanitari contra la Covid a Lleida

Es tracta d'un equipament hospitalari modular industrialitzat a l'hospital Arnau de Vilanova

Vista prèvia de l'hospital d'emergència per la Covid-19 a Lleida
Vista prèvia de l'hospital d'emergència per la Covid-19 a Lleida | Cd'A
Redacció
21 d'agost del 2020
Han adjudicat d'urgència a la manresana Constructora d'Aro la construcció del nou equipament sanitari Icovid Compact a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

El contracte consisteix en la redacció del projecte arquitectònic i l'execució de les obres d'un edifici d'uns 4.100m2 mitjançant la utilització sistema eMii de Compact Habit, un innovador sistema constructiu d'edificis basat en la fabricació industrialitzada mitjançant mòduls tridimensionals.

El projecte, promogut pel Servei Català de la Salut (CatSalut), pretén donar una resposta a l'actual crisi sanitària de la Covid-19 que afecta al país. 

El termini total de la redacció del projecte i construcció de l'edifici serà de 18 setmanes amb un import total adjudicat de 12.581.185,85 euros.

Per acomplir amb total garanties el repte del termini de les 18 setmanes, Constructora d'Aro ha format equip amb el despatx d'arquitectura PMMT, especialista en projectes hospitalaris, i un equip de consultors experts en metodologia Lean Manufacturing (Juan Felipe Pons) i BIM (EiPM).

Les obres s'iniciaran aquest mes d'agost i es preveu la finalització de l'edifici a finals d'any.