GENERALITAT

La Paeria demana agilitat i rapidesa en la tramitació dels ajuts del Govern al comerç i la restauració

S'espera que a finals d'agost s'aprovin les bases de la subvenció que podria beneficiar fins a 3.800 empreses del Segrià

per Redacció, Lleida | 18 d'agost de 2020 a les 16:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Lleida ha demanat que la subvenció directa de 4 MEUR aprovada per la Generalitat per reactivar el comerç i la restauració de la ciutat i la comarca del Segrià es tramiti amb la màxima agilitat i rapidesa. Així s'ha posat de manifest a la reunió telemàtica del Consell Comarcal per avançar en la redacció de les bases de les ajudes perquè els establiments afectats puguin sol·licitar-les aviat.

Són per pal·liar les pèrdues per la crisi sanitària de la covid-19, que han tingut una especial afectació en aquests dos sectors a Lleida i sis municipis més de la comarca. La Paeria confia que a finals d'agost es puguin aprovar aquestes bases, que es calcula que beneficiaran fins a 3.800 empreses, de les quals un 88% són de la ciutat.


L'alcaldessa accidental de Lleida, Jordina Freixanet, ha assenyalat que s'ha de procurar un tràmit senzill i amb resposta ràpida perquè els establiments afectats puguin disposar dels diners el més aviat possible per intentar recuperar la seva activitat empresarial. Així mateix, també ha explicat que els ajuntaments afectats s'han posat a disposició del Consell Comarcal del Segrià per "contribuir en allò que estigui al nostre abast" i per facilitar la tramitació de les sol·licituds de manera electrònica.

Per aquest motiu, ha remarcat que cal assegurar-se que es pugui tramitar amb celeritat, amb una declaració per part de les empreses afectades, i que després es pugui fer la justificació. És una manera, ha incidit Freixanet, d'estar al costat de les empreses, les entitats i també els ajuntaments. La iniciativa del Govern es va aprovar per donar suport als ens locals per fer front a les despeses associades al rebrot patit en algunes poblacions del Segrià i per mantenir viu el teixit empresarial i comercial de la comarca.


Fa 10 dies es va signar el conveni i s'ha estat en contacte amb les entitats dels sector implicats com la Pimec, la Cambra de Comerç o la Federació d'Hostaleria. La Paeria confia que a finals d'agost estiguin consensuades les bases per, a continuació, aprovar-les i immediatament després iniciar la convocatòria d'ajuts.

 

Participació