La Diputació de Lleida signa un préstec de 10 MEUR destinat a despesa d'inversions per als ajuntaments i EMD

Els diners són per cobrir el Pla que s'aprovarà al pròxim Ple de la institució del mes de setembre

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, durant la signatura del préstec de 10 MEUR amb Cajamar Caja Rural,
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, durant la signatura del préstec de 10 MEUR amb Cajamar Caja Rural, | ACN
Redacció
11 d'agost del 2020
Actualitzat a les 7:25h
La Diputació de Lleida va signar ahir un préstec per valor de 10 milions d'euros amb l'entitat Cajamar Caja Rural. Aquests diners van destinats al Pla d'Inversions per a Ens Locals que s'aprovarà al pròxim Ple de setembre, i que té com a finalitat ajudar els ajuntaments i EMD de la demarcació en l'execució d'inversions a les respectives poblacions i, al mateix temps, impulsar l'economia productiva del territori.

El crèdit té una durada de 10 anys a un interès variable d'Euribor a tres mesos més 0'80 punts de diferencial. Cajamar ha estat l'escollida d'entre cinc entitats bancàries a les quals la Diputació de Lleida va demanar oferta, per ser la qual "ha proposat millors condicions".

La signatura va anar a càrrec del president de la diputació lleidatana, Joan Talarn, i es va dur a terme ahir per tal que la institució pugui disposar d'aquesta 10 milions d'euros al més aviat possible per poder aprovar el nou Pla d'inversions.

Talarn va explicar que la pretensió de la Diputació de Lleida és que el Pla d'Inversions per a ens locals es pugui fer efectiu arran de l'aprovació en el pròxim Ple de les bases i de l'assignació econòmica a cada ens local. Seguint el mateix criteri com ha fet la Diputació en la resta de plans d'aquest mandat, la voluntat del govern de la institució és que el repartiment d'aquests diners "sigui equitatiu, seguint factors de discriminació positiva per lluitar contra el despoblament i l'envelliment dels municipis i eliminant els ajuts discrecionals".