​Salut vol recuperar l'activitat a l'interior dels bars de Lleida i sis municipis del Baix Segre amb un 50% d'aforament

La mesura s'ha proposat al Procicat i serà efectiva quan es publiqui una Resolució al DOGC

Redacció
10 d'agost del 2020
Actualitzat a les 14:57h
El Departament de Salut ha proposat aquest dilluns al Procicat que es permetin les activitats d'hoteleria i restauració a l'interior dels establiments de Lleida i sis municipis del Baix Segre amb restriccions d'aforament del 50%, atesa l'evolució de la covid-19 en aquest territori i les condicions meteorològiques d'aquests dies.

D'aquesta manera, es demana que el consum es faci sempre en taula i es segueix recomanant mantenir la prudència i adoptar totes les mesures de protecció, com ara la distància, l'higiene de mans i la mascareta, tenint en compte que la situació continua sent compromesa i amb incidència alta. La mesura serà efectiva un cop es publiqui la corresponent Resolució al DOCG.

L'alcalde accidental de Lleida, Sergi Talamonte, ha valorat positivament la decisió del Procicat d'autoritzat l'obertura de l'interior de bars i restaurants de la capital del Segrià, de la mateixa manera que en sis municipis de Baix Segre, limitant però l'aforament a un màxim del 50%. "És una notícia molt esperada", ha dit. La mesura està previst que pugui entrar en vigor aquest dimarts, un cop es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Talamonte s'ha mostrat satisfet perquè s'hagin atès les demandes efectuades els darrers dies per part de l'alcalde Miquel Pueyo i del tinent d'alcalde Toni Postius perquè "el sector està en una situació molt tensa i amb moltes dificultats i calia donar-li aire per ajudar a la subsistència de molts establiments de la ciutat". Cal recordar que els alcaldes del Baix Segre i el propi sector també havien reclamat l'obertura interior de bars i restaurants en aquestes set localitats.

L'alcalde accidental de Lleida confia que "serà un mesura molt ben rebuda pel sector" però ha insistit en la necessitat d'agilitzar els 4 milions d'euros en ajuts concedits per la Generalitat i que gestionarà el Consell Comarcal del Segrià destinats al sector del comerç i dels serveis dels set municipis del Segrià afectats per unes mesures més restrictives per frenar l'avenç de la covid-19.

A la vegada, Sergi Talamonte ha apel·lat a la responsabilitat de la ciutadania, malgrat la millora de les dades epidemiològiques de les darreres setmanes al Segrià. "no ens podem relaxar", ha afirmat, tot recordant la necessitat de complir les mesures de seguretat com són l'ús de la mascareta, la higiene de mans i respectar les distancia de seguretat.

Però, "els establiments de restauració també han de ser curosos amb el compliment de les mesures", ha indicat l'alcalde accidental. En aquest sentit, ha explicat que aquesta darrera setmana la Guàrdia Urbana ha denunciat cinc establiments "per actituds que no eren responsables".

Talamonte ha explicat que "s'ha optat però no fer una actuació punitiva i dura" perquè "entenem la situació del sector" i "s'ha fet molta recomanació" i "la majoria dels establiments han corregit les mesures". Les actes s'han aixecat "quan la situació era desproporcionada o no s'atenien les recomanacions".