Recerca

L'IRBLleida recull més de 4.700 mostres de pacients amb Covid-19 per cedir-les a la recerca

Hi ha participat 368 persones i l'objectiu és crear un catàleg comú de la Xarxa Nacional de Biobancs

per Redacció, 7 d'agost de 2020 a les 16:25 |
Algunes de les mostres recollides | IRB Lleida
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Biobanc de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) ha recollit fins ara 4.787 mostres de biològiques de sang, plasma i sèrum de 368 pacients que han patit la COVID-19. També una breu col·lecció de mostres d’origen respiratori (broncoaspirats).

Aquests mostres es troben emmagatzemades i serviran per a futures recerques sobre aquesta malaltia. L'objectiu d'aquesta iniciativa és participar en la creació d'un catàleg comú de la Xarxa Nacional de Biobancs perquè la comunitat científica pugui disposar de mostres SARS-CoV-2 de pacients que han patit la Covid-19.


"Cal agrair als pacients que col·laboren cedint mostres ja que són molt valuoses per recerques futures i també agrair a tots els clínics involucrats en el circuit de recollida de mostres" ha explicat la coordinadora del Biobanc, Maria Ruiz.

El Biobanc de l'IRBLleida és la unitat responsable de la gestió de les mostres i dades associades destinades a investigació. Aquesta gestió inclou tots els processos de recepció, processat, emmagatzematge i posada a disposició de la comunitat científica les mostres biològiques, garantint en tot moment la qualitat de les mostres i la seva traçabilitat en compliment de la legislació vigent.


El Biobanc de l'IRBLleida engloba la investigació biomèdica de Lleida, tant del sistema sanitari (Hospital Universitari Arnau de Vilanova i Hospital Universitari Santa Maria), com de la Universitat de Lleida.

 

Participació