El Baix Segre torna a demanar l'obertura dels espais interiors de bars i restaurants

L'alcaldessa d'Aitona considera "un cop molt fort per als municipis" la decisió de mantenir la restricció

Redacció
06 d'agost del 2020
Actualitzat a les 15:51h
Rosa Pujol, alcaldessa d'Aitona
Rosa Pujol, alcaldessa d'Aitona | ACN
Els alcaldes d'Alcarràs, Torres de Segre, Aitona, Seròs, Soses i la Granja d'Escarp han enviat una nova carta en què tornen a sol·licitar al Procicat que permeti "al més aviat possible" l'obertura dels espais interiors de bars i restaurants en aquests sis municipis. En aquest sentit, els alcaldes reclamen que "es decretin les mesures necessàries per tal de permetre, amb les preceptives limitacions d'aforament a les quals obliga l'emergència sanitària en curs" l'activitat a l'interior dels establiments de restauració d'aquestes poblacions.

L'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, considera que la decisió del Procicat de mantenir aquesta restricció suposa "un cop molt fort, una altra vegada per als municipis del Baix Segre".
Aquesta nova carta dels alcaldes dels sis municipis del Baix Segre arriba després que el Procicat decidís aquest dimecres mantenir el tancament de bars i restaurants en aquestes sis localitats, a més de Lleida ciutat davant l'elevat risc de rebrot de la covid-19. Els responsables municipals han tornat a evidenciar la necessitat "d'oferir una alternativa a les persones que es veuen obligades a dinar fora de casa durant les setmanes més intenses en volum de feina de la campanya de la fruita dolça, les quals coincideixen amb els dies de temperatures més elevades", afirmen en la missiva.

L'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, afirma que la decisió suposa "un cop molt fort una altra vegada per als municipis del Baix Segre" i considera "incomprensible" que, a l'hora d'adoptar aquestes directrius "no es tingui en compte la realitat particular d'un territori ni les veus de les administracions que dia a dia treballen sobre el terreny".

Pujol assegura que al Baix Segre "els contagis estan baixant" i, per això, sosté que "és el moment que els bars i restaurants puguin obrir a l'interior". En aquest sentit, l'alcaldessa d'Aitona ha tornat a demanar al Procicat "que reflexionin i que s'ho tornin a estudiar". Pujol lamenta les repercussions econòmiques que aquesta restricció suposa per als restauradors i adverteix que "implicarà la baixada de persiana de molts negocis".

Segons Pujol, els càlculs que fa el Departament de Salut per negar aquest relaxament de les mesures "es fan a partir del cens que té cadascun dels nostres pobles, sense tenir present que durant l'estiu la població és duplica o triplica en el marc de la campanya de la fruita". En el mateix sentit, l'alcalde d'Alcarràs, Manel Ezquerra, ha remarcat que "hi ha altres territoris als quals la taxa reproductiva efectiva del virus arriba fins i tot a triplicar la que registrem aquí". "Cal més sensibilitat pels nostres pobles perquè ens estem jugant el futur de tothom", ha declarat.

La restricció decretada el 30 de juliol, i que va ser ratificada aquest dimecres pel Procicat, especifica que els bars, cafeteries i restaurants de Lleida i ciutat i els sis pobles del Baix Segre continuen únicament amb autorització per servir consumicions i dinars a les seves terrasses, les quals poden ocupar-se només fins un màxim del 50% del seu aforament i han de mantenir una separació mínima de 2 metres entre taules.