El Govern destina 2,5 milions als ens locals del Segrià per fer front la reconstrucció després del rebrot

Els ajuts serviran per despeses dels equipaments habilitats pel confinament de persones positives i els seus contactes

Redacció
05 d'agost del 2020
Actualitzat a les 10:35h
L'interior d'un negoci de Lleida
L'interior d'un negoci de Lleida | ACN
El Govern ha aprovat aquest dimarts concedir 2,5 milions d'euros en subvencions directes als ens locals del Segrià per finançar les despeses causades pel rebrot de la covid-19 en aquesta comarca.

Entre les accions que subvencionaran hi ha aquelles associades al funcionament operatiu dels equipaments que s'han habilitat per poder dur a terme el confinament de les persones positives i els seus contactes. Els ajuts, atorgats pel Departament de la Presidència, serviran entre altres per cobrir la despesa en recursos humans, lloguers, compra d'alimentació, bugaderia, seguretat, EPI, electricitat, formació, compra i reposició d'equipaments, neteja, instal·lacions d'aire condicionat o wifi.

La creació i manteniment d'espais específics i controlats d'aïllament és una de les inversions de caràcter extraordinari que han hagut de realitzar alguns ens locals del Baix Segre per contribuir al confinament ordenat de les persones positives i els seus contactes.

El correcte aïllament de persones positives o susceptibles de ser-ne és essencial per a la salut pública dels diferents municipis i pobles de la comarca el Segrià.