Coronavirus

521 empreses presenten sol·licitud als ajuts empresarials Covid-19 que convoca la Paeria

S'iniciarà la valoració tècnica que determinarà quantes de les peticions compleixen els requisits per beneficiar-se'n

per Redacció, 4 d'agost de 2020 a les 16:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria de l'Ajuntament de Lleida ha rebut 521 sol·licituds d'empreses de la ciutat interessades en obtenir els Ajuts al Teixit Empresarial que ha impulsat la Paeria en el marc de la Covid-19 per donar suport a les iniciatives econòmiques de la ciutat.

En concret, l'Ajuntament va posar en marxa aquesta línia d'ajuts per apaivagar la crisi econòmica que ha desencadenat l'emergència sanitària i el consegüents períodes d'aturada en molts àmbits empresarials no essencials. El tinent d'alcalde Paco Cerdà assegura que el nombre de peticions "és una mostra de les necessitats del sector empresarial de Lleida que es veu afectat per l'actual crisi causada pels efectes del coronavirus".


Els Ajuts Empresarials de la Ciutat de Lleida-Covid-19 es concediran per concurrència competitiva. És a dir, estan subjectes a criteris de valoració tècnica i es puntuarà cada aspecte determinat a les bases. En aquesta puntuació s'hi troben aspectes com el fet d'haver suspès l'activitat totalment o parcialment. El percentatge de reducció de la facturació que hagin patit, que pot arribar al 100%, tot i que també puntuen aquelles empreses que han deixat de facturar el 50%. A més, es valora el nombre de persones que treballen a l'empresa.

Dins dels criteris de valoració també puntuen aquells negocis que tenen un local físic o l'antiguitat de l'activitat. De la mateixa manera, puntua que s'estigui adherit al sistema arbitral de consum o a alguna associació zonal o entitats sectorials o gremials. En un altre nivell, tenen una puntuació específica les dones que hagin patit violència de gènere i que liderin projectes empresarials, també les persones que tinguin algun tipus de discapacitat i es dona valor al sector de població empresària de menys de 35 anys o de més de 50.


Per altra banda, al setembre la Paeria també farà pública la convocatòria específica dels Ajuts a les Empreses del Sector Turístic de la Ciutat de Lleida, sigui quina sigui la seva dimensió o subsector. Aquesta bossa d'ajudes es troba en aquests moments en període d'exposició pública i ha de culminar el procediment administratiu corresponent.

 

Participació