Coronavirus

El Baix Segre demana que es permeti l'obertura dels espais interiors de bars i restaurants

Els alcaldes diuen que compradors de fruita i operaris "no troben cap més alternativa per dinar que les terrasses"

per Redacció, 4 d'agost de 2020 a les 15:29 |
Imatge d'una terrassa | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els alcaldes d'Alcarràs, Torres de Segre, Aitona, Seròs, Soses i la Granja d'Escarp han enviat una carta conjunta als responsables del Procicat a la qual sol·liciten que, "tan aviat com es pugui", es decretin les mesures "necessàries" per permetre, amb les preceptives limitacions d'aforament, "l'obertura al públic dels espais interiors de bars, restaurants i cafeteries". Els alcaldes argumenten que aquesta limitació és vigent durant "les setmanes més intenses pel que fa a volum de feina de la campanya de la fruita dolça" i "amb les temperatures més elevades de tot l'estiu". L'activitat derivada de la campanya porta fins al Baix Segre compradors de fruita i operaris que "no troben cap més alternativa per dinar que les terrasses a 40 graus".

Els alcaldes exposen que, tradicionalment, els bars i restaurants viuen en aquests mesos d'estiu "una etapa crucial de l'any" pel que fa a volum de negoci i que, a hores d'ara, no poden servir els seus clients com voldrien.


A hores d'ara, els bars, cafeteries i restaurants del Baix Segre, de la mateixa manera que els de Lleida ciutat, únicament poden servir consumicions i dinars a les terrasses, les quals poden ocupar-se només fins a un màxim del 50% del seu aforament i han de mantenir una separació mínima de 2 metres entre taules.

A la carta argumenten que tot plegat succeeix al mateix temps al qual, en virtut de la resolució SLT/1941/2020 de 30 de juliol que va relaxar el confinament estricte de la subcomarca, els establiments hotelers sí que poden veure ocupats els seus espais interiors comuns si no s'ocupa més d'un 50% del seu aforament.


Els alcaldes expliquen que aquestes setmanes hi ha molta gent que necessita dinar fora perquè no pot tornar a casa al migdia i fer-ho a una terrassa amb una temperatura de 40 graus o més "no és aconsellable per ningú". Per això, demanen al Procicat que permeti a bars i cafeteries servir dinars als seus espais interiors com ja es permet en el cas dels hotels.

Els alcaldes d'aquests sis municipis esperen "una resposta positiva" com la que ja van rebre quan van demanar, que es relaxés el confinament tan estricte al qual es va sotmetre a aquests municipis des del 15 de juliol.

 

Participació