Defensa al·lega «motius sanitaris i tècnics» per haver desplaçat els 900 aspirants de Talarn a Toledo

El Govern aclareix que no ha tingut res a veure amb el canvi de decisió del ministeri

03 d'agost del 2020
Imatge d’arxiu d’un acte a l’acadèmia de Talarn
Imatge d’arxiu d’un acte a l’acadèmia de Talarn | Jordi Borràs
El Ministeri de Defensa ha al·legat motius “sanitaris i de caràcter tècnic” per justificar la decisió de desplaçar a Toledo uns 900 joves aspirants a militar que havien de realitzar a partir d’aquest dilluns les proves d’accés a l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) de Talarn. Així ho ha fet constar al Butlletí Oficial d'aquest diumenge, l’endemà que el recinte pallarès rebés l’ordre de reallotjament per part del mateix ministeri.

Aquest canvi d’última hora, que dissabte va agafar a molts dels aspirants ja al Pallars Jussà, ha provocat nombroses cancel·lacions de reserves als allotjaments de la comarca. Un fet que ha generat malestar i crítiques per part del sector com a conseqüència de l’impacte econòmic que la decisió del govern espanyol ha generat al Pallars Jussà. 

Mentrestant, alcaldes de la comarca i Govern de la Generalitat s’han mostrat sorpresos per la decisió sobtada del Ministeri de Defensa. Recordem que el divendres es va celebrar una reunió en la qual els representants de l’AGBS van exposar als alcaldes i a la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran les mesures que tenien previstes aplicar davant l’arribada del miler de joves. Res feia pensar, llavors, en un canvi de plans com el que es va fer efectiu l’endemà mateix.

La delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, ha deixat clar en declaracions a Pallars Digital que des de la Generalitat no s’ha fet cap petició per cancel·lar l’arribada a Talarn dels joves aspirants a militar. 

Allotjats a l'acadèmia

Els 300 aspirants que a partir d'avui efectuaran les proves d’accés a Talarn s’allotjaran a les instal·lacions de la mateixa acadèmia. Els 900 restants s’hauran d’incorporar demà dimarts a l’Acadèmia d’Infanteria de Toledo, en lloc d’avui, per iniciar els exàmens.